Leder-konference gik i dybden

Global Leadership Summit i København inspirerede over 350 kirkeledere forrige weekend. Men gik ikke af vejen for at tale åbent om typiske ledelsesudfordringer.- Det er inspirerende og spændende at lære af kirkeledere andre steder fra. Man får horisonten udvidet, fordi der også er ledere, man måske ikke kender i forvejen.

Thomas Balle Rosvald

Det siger Thomas Balle Rosvald, sognemedhjælper i Vigerslev Kirke. Han deltog sammen med over 350 kirke- og erhvervsledere på lederkonferencen Global Leadership Summit i København den 28.-29. oktober.
Konferencen arrangeres af kirkenetværket Willow Creek Church Association og transmitteres til 150.000 kirkeledere i 80 lande verden over.
Næste Global Leadership Summit er den 26.-27. oktober 2012 i Københavns Kulturcenter.

Tårer og latterbrøl

Konferencen i København var præget af glade smil i gangene, samtaler på kryds og tværs i cafeen og alt mellem tårer og latterbrøl i auditoriet. Og lederne fik noget med hjem:

Chresten Eskildsen

– Det er utroligt, at der stadig er så meget inspirerende, spændende og relevant stof – hvorfor har du ikke hørt det for lang tid siden? At der stadigvæk er nyt og noget, som bliver gjort levende, det er helt fantastisk, siger Chresten Eskildsen, præst i Bethelkirken i Ålborg.
Og undervisningen gik ikke af vejen for at tage fat i konkrete ledelsesudfordringer. Det handler om mennesker. Og forskellige mennesker skal ledes forskelligt.
Underviserne tog fat på lederes ydmyghed, medarbejderes attitude og kirkens udfordring i at nå de unge.

Jesus ændrede antikkens værdier

– Ydmyghed viser sig i evnen til at håndtere kritik, sagde John Dickson, der bl.a. har studeret begrebet ydmyghed gennem tiderne til en ph.d.-afhandling:
– I oldtiden var ydmyghed ikke en dyd. Det var en egenskab hos slaver. Men der skete en mentalitetsændring i midten af 1. århundrede. Det var Jesus, der sagde noget ekstraordinært: ”Den, der vil være stor, skal være alles tjener”.
Det Nye Testamente er den første tekst i hele historien, som sammenkæder storhed og ydmyghed. Vores kultur er gennemsyret af korset i dag. Vi foragter de stolte. Vi kan li’ de ydmyge. Folk ønsker at følge den ydmyge leder.

Løs problemerne

– Sæt navn på problemerne, konfronter dem og løs dem! Det er lederskab, pointerede Bill Hybels, der er vært og præst for Willow Creek Community Church og forfatter til mere end 20 bøger.
– Alle kan have en dårlig dag, men når negativ attitude bliver gennemgående, er du nødt til at tage det op. Beslut dig for, hvor lang tid, du vil give, indtil personen forandrer sig. Men gør noget – hurtigt – for hvis du ikke tager fat om problemet, vil det gå ud over dine bedste folk, der vil miste modet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kæmp for den næste generation

– 31 pct. af kirkens unge står med et ben på vej ud af kirken, hvis vi ikke tager deres spørgsmål alvorligt, sagde Søren Østergaard fra Center for Ungdomsstudier og religionspædagogik (CUR). Fotos: Peter M. Madsen.

Søren Østergaard gav indblik i moderne ungdomskultur.
Som daglig leder af Center for Ungdomsstudier og religionspædagogik (CUR) har han lavet flere undersøgelser om teenagere og tro.
– Unge har brug for voksne, der udfordrer dem med spørgsmål, der ikke stilles i vennegruppen. De går først og fremmest i kirke for at lære noget om Gud.
Men 31 pct. af kirkens unge står med et ben på vej ud af kirken, hvis vi ikke tager deres spørgsmål alvorligt, sagde han.
– I kirken kan unge finde et frirum. Unge har brug for mere end information og inspiration. De har brug for identifikation. Unge tror på autentiske voksne.