Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens. Obs! Max 200 ord.

Kristus, tak!

Jeg lyttede engang til den aldrende Billy Graham (netop fyldt 93) i et tv-interview. Intervieweren spurgte ham: ”Så har du efter et langt liv altså fundet, at kristendommen er det bedste?” Billy svarede: ”Nej, ikke kristendommen, men Kristus!”
Det var, som om B.G. ville sige: ”Jeg har fravalgt kristendommen til fordel for Jesus Kristus!”
Jeg sendte en kopi af udsendelsen til en elskelig, gammel skolekammerat i G.B. Det blev hun glad for og skrev tilbage: ”Hvor har jeg dog taget fejl af Billy Graham!” Taget fejl? På hvad måde? Måske på samme måde folk tager fejl, når jeg taler med dem om Jesus Kristus. De siger ofte: ”Jeg går godt nok ikke i kirke!” Kirkegang forbindes i gængs religiøs tankegang med kristendom.
Men det er en udbredt løgn. Som det så ofte er sagt: Du kan opholde dig lige så længe, du vil i en hestestald – du bliver ikke en hest af den grund! Man kan være kirkegænger – eller frikirkegænger for den sags skyld – hele sit liv uden dermed at være blevet en Kristi efterfølger. Denne udbredte livsløgn mærker jeg især i USA, hvor kirkegang ofte er ensbetydende med at være en god amerikaner.
Søren Kierkegaard frasagde sig kristennavnet under sin ensomme konfrontation med præsterne, da han ikke ville slås i hartkorn med sine døbte og konfirmerede landsmænd, som jo alle var gode kristne og blev talt til i kirkerne som om de var det (i kraft af deres ”dåbs nåde”). Den vildfarelse markedsfører Folkekirken også i dag uden blusel under orgelbrus og åndssløvende ritualer.
Til 350 kirkeledere på ”Global Leadership Summit” i København i oktober langede den hurtigt snakkende studievært Clement Kjersgaard (36) ud efter især folkereligiøsiteten og sagde bl.a.: ”Kirken skygger for Jesus…Man har blandet kristendom og danskhed sammen…faktisk er Jesus et bedre budskab end Grundtvig…Kirke og kristendom er ikke det samme. Jeg har lettere ved at se et moderne ikke-kirkekristent menneske overleve, end jeg kan se kirken som institution overleve…”
For Clement Kjersgaard er nytestamentlig kristendom (i modsætning til traditionel religiøsitet) et personligt forhold til Jesus Kristus med risiko for at blive en ”outsider” og ugleset af den grundlovssikrede, autoritære kirkekristendom.
I en tid, hvor alt konventionelt går mere og mere op i limningen, må vi nok indstille os på, at den udæskende ”vækkerrøst” kan komme fra uventet kant og ikke fra hverken kirke eller frikirke, hvis ”helligdomme” Herren ofte løfter sin røst imod (Sammenlign med Ezek. 21:1, 1. Pet. 4:17).
(Forkortet af red.)
Jørn Nielsen,
H.C. Lumbyes Vej 159A,
4700 Næstved

Til OL i London

“Op til 5,5 meter vil verdenshavene stige de næste 500 år som følge af klimaforandringer”, siger dansk forsker. Der er altså nok at være ked af, hvis man ikke har sit på det tørre.
Og hvem har det? Det har Johan Huibers, der siden 2007 har bygget to arker. Den nyeste er nærmest en kopi af Noas ark, som ifølge hans planer skal huse 1600 levende dyr, der skal sejles til OL i London 2012.
Manden må være mindst lige så overbevist, som profet Mikkelsen var det i 1943, da han, som den første, fremsatte tanken og profetien, der er virkeliggjort med sejlskibet Loa i Aalborg.
Meningen er naturligvis, at det skal gå op for alle verdensborgere, hvad klokken er slået. Vi synger på sidste vers. Jesus kommer snart.
(Forkortet, red).
Knud Held-Hansen
Beatesmindevej 76, 1.tv.
9210 Aalborg SØ