Dramaet omkring Jesu fødsel

Endnu en bibelsk roman fra Thoene-parret.
I en ny spændende bibelsk roman af ægteparret Bodie og Brock Thoene udspiller hele sceneriet sig i Bethlehem og omegn.
Maria og Josef ankommer til den lille landsby. Maria føder sin førstefødte omgivet af hyrderne, der opdrætter offerfår. Vi genkender overhyrden Zadok og hans kone, Rakel, landsbyens jordemoder, der også hjælper Messias til verden. Hyrderne oplever englene på himlen. Josef har besøg af englen Gabriel i flere drømme. Den lille Messias bliver omskåret i synagogen i Bethlehem. Det er en meget stærk scene. Senere fremstilles han i templet, og vi møder gamle Simeon og Anna. Herodes plages af natlige mareridt og frygten for, at nogen vil støde ham fra tronen. Stjernetyderne fra Østen når frem til Herodes i Jerusalem og senere til landsbyen Bethlehem, hvor de finder barnet, som stjernekonstellationen har ført dem til. Rakel græder over sine børn. Herodes får dræbt 70 drengebørn, nyfødte og op til 2 år. Det er et forfærdeligt drama. Men Maria, Josef og Jeshua er redet bort på Zadoks æsel på vej til Egypten.
Det er drama, det er smukt, det er forfærdeligt. Og vi gennemlever det filmisk, fordi forfatterparret som sædvanligt har benyttet sig af krydsklip. Det er flot lavet. Bodie og Brock Thoene forstår at skildre de bibelske beretninger på en spændende måde i en god romans rammer.
Selv om Bodie og Brock Thoenes romaner ikke er fyldt med flot billedsprog, så formår de alligevel at skabe god litteratur, og i Danmark har vi nu fået 28 romaner på Lohses Forlag, de fleste er rigtig gode bibelske romaner.
Den sjette pagt er bind 6 i serien, hvor der tidligere er udkommet Det første lys, Den anden berøring, Den tredje nattevagt, Det fjerde daggry og Det femte segl, og i hele serien møder vi Zadok og Rakel som centrale og gennemgående figurer. Jeg har tidligere anbefalet de øvrige af Thoenes romaner her i Udfordringen, og Den sjette pagt kan også varmt anbefales. Måske en god idé som julegave.

Bodie og Brock Thoene: Den sjette pagt
301 sider • 299,95 kr. • Lohse