Israelsk politiker om faren for konfrontation med Egypten

Urolighederne i Cairo kan indebære en overhængende mulighed for en konfrontation mellem Israel og Egypten, siger den israelske arbejderparti-politiker, Binyamin Ben-Eliezer, 75.

Binyamin Ben-Eliezer

Ben-Eliezer, der havde megen personlig kontakt med den afsatte egyptiske præsident, Hosni Mubarak, som han dagligt talte med under revolutionen, understreger imidlertid, at konfrontationen kan være på andet end det militære plan.

Han siger i et interview med israelsk TV, at Israels forhold til Egypten er af største strategiske betydning – og at den eneste måde Israel kan forbedre sin stilling i Cairo er ved at genoptage fredsforhandlingerne med palestinenserne.

Ben-Eliezer beskrev situationen i Egypten – hvorfra der nu meldes om et stadigt voksende antal dræbte og sårede – som “anarki”.

Han forudser, at hovedsageligt religiøse grupper vil stemme ved det snart forestående valg.

– De sekulære vil blive hjemme, siger han.

Han siger, at den umiddelbare konklusion er, at Israel og palestinenserne må nystarte fredsdrøftelserne – “ellers vil vores ambassader fortsat blive angrebet over hele verden”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I en lederartikel i bladet “Jerusalem Post” hedder det, at Det muslimske Broderskab ventes at ville spille en stor rolle i et egyptiske parlament, og at en voksende islamistisk, anti-israelsk ledelse i Egypten vil gå ind for Israels ødelæggelse.