Kortræf fyldte kirken

Over hundrede dygtige korsangere i alle aldre var til fælles sangaften i Karlslunde Strandkirke.
Syv kor med over hundrede korsangere optrådte sammen og hver for sig, da Greve-Solrød Provsti for nylig inviterede til ”Provstiets fælles sangaften” – denne gang i Karlslunde Strandkirke og med et stærkt præg af gospel.

Dybt koncentreret gospel-entusiast, Peter Steinvig.
Foto: Dorte Fromsejer Hartig

Det blev en festlig aften, ikke mindst takket være gospel-entusiast og organist Peter Steinvig med Karlslunde Strandkirkes gospelkor Grace og dirigent Trine Stahl. De løftede stemningen gevaldigt, da de fik alle i kirken til at synge gospel for fuld udblæsning.
De øvrige medvirkende kor, som også var med til at skabe en fin aften, var: Mosede Kirkes Pigekor, Mosede Kirkes Gospelkor, Johanneskirkens Pigekor, Karlslunde Kirkes Junior- og Pigekor, Solrød Strandkirkes Pigekor samt Havdrup kirkes voksenkor: Seadrops.
– Sådan en aften – med lige fra salmer og klassiske indslag til nyere rytmiske sange – er et udtryk for musikalsk mangfoldighed. Det er dejligt med forskellige kor og et blandet publikum, sagde en begejstret Peter Steinvig efter koncerten. Han var især glad for at opleve, at alle i den tæt pakkede kirke hurtigt var helt med på at synge gospel. Organisten, som startede gospelkoret Kefas for 36 år siden og Saints and Sinners for 15 år siden, har om nogen været med til at udbrede gospel herhjemme.

Organist og dirigent Niels Kjølhede fra Mosede Kirke dirigerer det store fælles kor.
Foto: Dorte Fromsejer Hartig

Provsti-præst Rikke Marschner var også begejstret for arrangementet.
– Bare man kommer ind ad døren, så bobler det af glæde. Det er skønt at se børnene vokse sådan en aften. De glæder sig over at synge sammen med så mange. Man kan se, det påvirker dem positivt…de er lidt fjollede og meget glade, sagde Rikke Marschner, der stod for præsentationen af de medvirkende.
Aftenen bød ud over forskellige musikalske genrer også på fine sangindlæg fra unge solister.
Provstiet har holdt en fælles sangaften en gang om året siden 2008.