Kristne stadig udsatte i Libyen

Selvom Gadaffi er død og NATO kan se en ende på krigen i Libyen, fortsætter kristne i landet med at gå stille med dørene.

NATO trækker sig ud af Libyen, og de danske soldater kommer hjem. Men freden er ikke sikret for de kristne.

Gadaffi havde et sikkerhedssystem, der overvågede folket, om de så var muslimer eller kristne. Udenlandske kristne måtte gerne udtrykke deres tro offentligt, men konvertitter fra islam til kristendommen måtte ikke. De skulle holde lav profil for ikke at blive bortvist fra familien og tvunget til at blive muslimer igen.
– De kristne skal stadig være forsigtige og ”gå stille med dørene” på samme måde som under Gadaffi-regimet, siger Dr. Moeller, der er formand for organisationen Åbne Døre i USA.
– Libyen vil helt sikkert ikke opleve demokrati som mange andre lande i Vesten. Uden total religionsfrihed kan et demokrati ikke fungere. Det er absolut nødvendigt at fortsætte med at bede for de kristne og deres fremtid i landet.
Selvom medlemmer af overgangsrådet National Transition Council, som har overtaget styret efter Gadaffi, vil have NATO til at blive i landet for at sørge for sikkerhed, så vil NATO trække sig.