Jordskælv i Peru ramte kirker

Et jordskælv med 6,9 på richterskalaen har ramt Peru. Efter jordrystelsen fulgte ni efterskælv, hvor det mest betydningsfulde af dem målte 5,5 på richterskalaen.

Folk flytter murbrokker, efter at et jordskælv ramte Peru.

103 personer blev sendt på hospitalet, og omkring 134 hjem kollapsede fredag den 28. oktober. Især mange kristne blev berørt, da to kirker og en stor katedral fra det 18. århundrede blev ødelagt. Men det er ikke første gang, Peru rammes af jordskælv. I 2007 lå mange lig spredt i gaderne, og mindst 200 blev båret ud af murbrokker fra en kollapset kirke under en gudstjeneste, da et jordskælv, som blev målt til 7,9 på richterskalaen, ramte landet. En undersøgelse fra U.S Geological viser, at et af jordens voldsomste jordskælvsbælter går langs Sydamerikas vestkyst.