Mission Afrika fejrer 100 år

Mission Afrika, tidligere Sudanmissionen, fejrer denne weekend de første 100 år.100 år. Så længe har Sudanmissionen – idag Mission Afrika eksisteret. Fra torsdag til søndag fejrer organisationen sit jubilæum fra Aarhus til Aalborg med deltagelse fra Afrika.

Thomas Hansen

I weekenden den 19. og 20. kommer der til at lyde afrikanske rytmer i domkirken og Solsidehallerne i Aalborg. Mission Afrika fejrer sammen med afrikanske gæster 100 års engagement i Afrika.
Weekenden slutter med en særlig jublilæumsgudstjeneste i Budolfi kirke, hvor blandt andet biskop Henning Toft Bro vil medvirke.

Afrikanske gæster

Men allerede før weekenden går forberedelserne igang. I forbindelse med jubilæet er flere af Mission Afrikas lokale samarbejdspartnere inviteret til Danmark for at deltage i festligehederne.
Gæsterne vil torsdag besøge Gellerup kirke, Aarhus Valgmenighed og Grædstrup kirke. Kirker med forskellige profiler og udfordringer og som på forskellig vis engagerer sig i samfundet.
– Den gensidige udveksling og inspiration er en vigtig del af Mission Afrikas arbejde, udtaler formand for Mission Afrika Thomas Hansen.
De afrikanske gæster skal også medvirke ved jubilæumsfejringen i Aalborg i weekenden. Desuden skal der forhandles om et fælles visionsdokument, der skal ligge til grund for Mission Afrikas fremtidige arbejde.

Ligeværdighed

Thomas Hansen forklarer, at hensigten er et ligeværdigt partnerskab, hvor alle er medbærere og initiativtagere.
– Vi kan alle bidrage med noget forskelligt, men hvem siger, det er dem, der bidrager finansielt, som skal bestemme? Desuden er virkeligheden en anden, end da Mission Afrika blev til for 100 år siden. Vi samarbejder med veletablerede kirker med dygtige mennesker, som både kan og vil en masse selv, forklarer Thomas.
Mission Afrika, tidligere Sudanmissionen, er et folkekirkeligt missionsselskab, der samarbejder med kirker i Afrika om mission. Mission Afrika favner mange forskellige projekter inden for forkyndelse, omsorg, uddannelse og udveksling. Målet er en helhedsorienteret tilgang til mission, der vidner om Guds kærlighed til det enkelte menneske.
Mission Afrika blev etableret af en kreds i Aalborg i 1911.