Det gode budskab gennem musikken

Henrik Skærbæk Jespersen er netop blevet ansat som Danmarks yngste domorganist.
1. november blev Henrik Skærbæk Jespersen udnævnt til domorganist i Haderslev Domkirke. Han er 31 år gammel.
– Jeg er rigtig glad for, at de havde mod til at ansætte mig i den position på trods af min unge alder. Det ser jeg virkelig som et skuldeklap og også som en anerkendelse af mit korarbejde som almindelig organist i domkirken, fortæller Henrik, som efterfølger Henrik Prip – domorganist gennem 40 år – på posten.
For korarbejdet har en hel særlig betydning for Henrik.

Give skatten videre

– Jeg har ikke altid interesseret mig for kor, men jeg var på et tidspunkt i gang med at læse til lærer, og jeg holder meget af både børn og musik. Undervejs har jeg så fundet ud af, at jeg også har ret godt styr på det med at undervise børn i musik, forklarer han. Og der er masser af børn at undervise i Haderslev Domkirke, som har syv kor tilknyttet, heraf fem børnekor.
– Når noget bliver en succes tiltrækker det flere børn, forklarer Henrik, som også ser et dybere formål med korundervisning.
– Jeg ser det næsten som en forpligtelse af give vores fantastiske salmeskat videre til næste generation, forklarer han. Men det er ikke kun koret, Henrik brænder for. Selvom han er ung, rynker han bestemt ikke på næsen af den gamle orgeltradition i folkekirken.

Fast publikum

– Når man spiller på orgel, er det jo et helt orkester, man spiller på. Desuden er alle orgler håndbyggede og helt forskellige. Og hvor mange musikere har et fast publikum at spille for flere gange om ugen? Spørger Henrik, med et smil.
Han er vokset op med både kristendommen og musikken.
– Som domorganist får jeg lov til at kombinere musik, pædagogik og kristendommens gode fortællinger. Det gode budskab kan jeg videreformidle både gennem kor og musik.