Legat for dialog til DR-veteran

Det var en overrasket underdirektør hos DR, som for nyligt modtog KLFs hæderslegat.

Inger Bach

– Jeg måtte lige sætte mig ned, da KLF ringede og fortalte, at jeg ville få legatet. Det blev jeg rigtig glad for.

Sådan lød ordene fra Inger Bach i forbindelse med, at hun modtag de 10.000 kroner, som KLF, Kirke & Medier, tildelte den nuværende underdirektør i DR som et hæderslegat.
Hun fortsætter:

– At få en anerkendelse fra KLF, Kirke & Medier, med de opgaver, der er jeres – det er jeg meget taknemmelig for og stolt af.

Hele DR rundt

Inger Bachs arbejdsliv har bragt hende rundt i det meste af DR. Fra 1980 til 2006 var hun ansat hos DR Syd, fra 2006-10 var hun chef for DR Århus, i 2010 blev hun direktør i DR Danmark og indtrådte dermed i DRs direktion. Fra 2013-2018 var hun etikchef i DR. Siden har Inger Bach været underdirektør og chefrådgiver i DRs direktion.

Garant for dialog

Ole Sørensen, formand for KLF, Kirke & Medier, forklarer, om tildelingen af legatet:
– Inger Bach har gennem sit mangeårige virke i DR været en vigtig garant for, at dialog med brugere og god etik har været sat på dagsordenen hos DR.

I et rum af gensidig respekt har vi oplevet, at Inger altid har været åben for en god dialog både om strukturelle og etiske emner. Inger Bach har altid haft en god forståelse for vores tilgang til medierne generelt og DR specifikt og har i sin rolle som etikchef taget vores henvendelser alvorligt og givet os en god og seriøs sparring, mener Ole Sørensen.

– At få en anerkendelse fra KLF med de opgaver,
der er jeres – det er jeg meget taknemmelig for og stolt af.

”KLF bidrager”

Og glæden er gensidig, viser det sig.

Lige fra sin tid i DR Syd og frem til i dag har Inger Bach oplevet KLF, Kirke & Medier som en ”værdifuld sparringspartner og samarbejdspartner” – blandt andet i sin tid som direktør i DR Danmark, hvor hun hade ansvaret for trosredaktionen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg oplevede på nærmeste hold, hvordan KLF bidrager gennem gode synspunkter og indspil. Det har været givende, og jeg skylder KLF, Kirke og Medier en stor tak for diskussioner og synspunkter.

Tidligere har blandt andre Ivar Brændgaard (TV Midtvest), Anders Laugesen (DR), Anders Agger (DR) og Rasmus Birkerod (TV Øst) modtaget KLFs hæderslegat, der uddeles hvertandet år.