Ny frimenighedspræst erstatter hovedstaden med eksotiske Skjern

Mathias Richard Jefsen-Hansen

Den 9. august blev Mathias Richard Jefsen-Hansen indsat som ny præst og evangelist i LM Kirken i Skjern.

Den unge teologistuderende, som er født i Gilleleje, har en bachelor fra DBI og er i øjeblikket i gang med at skrive speciale ved Københavns Universitet.

Derfor er det første halve års ansættelse da også deltid, før han fra nytår får en fuldtidsstilling i den lutherske frimenighed i Vestjylland. På posten afløser han Leif Back Kofod.

Mathias Jefsen-Hansen drømte allerede fra efterskolealderen om at komme til at gøre gavn som præst, og derfor var uddannelsesvalget ikke vanskeligt for ham. Han er dog med egne ord ikke ”en nørdet teologi-type” og satte derfor stor pris på undervisningen på DBI.

– Det var en stor styrke, at det praktisk-teologisk lå som en undertone på uddannelsen. At her læser vi, fordi vi gerne vil noget praktisk teologisk med det, forklarer han.

Sin kandidat skriver han om Brorson og den gensidige inderlighed mellem Gud og den troende, som kommer til udtryk i digterens værk.

”Jeg tror ikke, jeg kan komme uden om at fremstå ung og uerfaren,
uanset hvem jeg skulle følge efter.”

Ved siden af studiet har han arbejdet som forkynder i Hvidovre Frimenighed, og det er da også én af de ting, som han glæder sig til at gøre mere af i sin nye menighed.

Store fodspor

– Der er to ting, som jeg rigtig godt kan lide ved præstegerningen, som jeg måske ikke var så dygtig til i udgangspunktet, men som er vokset på mig. Det er at forkynde verdens bedste budskab og at snakke med mennesker om deres liv, fortæller den nyslåede præst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han er klar over, at det er store fodspor, han skal træde i, når det er den erfarne Leif Back Kofod, som han skal følge efter.

– Jeg tror ikke, jeg kan komme uden om at fremstå ung og uerfaren, uanset hvem jeg skulle følge efter, konstaterer han og fortæller, at han dog er meget opmærksom på at fastholde Leif Back Kofods sjælesørgeriske aspekt i sin forkyndelse, så der ikke bliver et ”kæmpe vacuum”.

Mathias Jefsen-Hansen er med hustruen Kathrine Jefsen-Hansen og deres søn Vilhelm allerede flyttet til Skjern fra begyndelsen af august. Hun er ved afslutte sin studier indenfor landskabsarkitektur og har i øjeblikket en praktikplads i Ringkøbing-Skjern Kommune. De er blevet taget godt imod af deres nye menighed, og det sætter de pris på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For Skjern virkede til at ligge temmelig langt væk, første gang Mathias Jefsen-Hansen opdagede stillingsopslaget.

– Jeg tænkte først, at opslaget så spændende ud, men at Skjern virkede som et temmeligt eksotisk sted. Men i løbet af få dage ændrede mit perspektiv sig, fortæller han med et smil.

Coronavirus udfordrer

– Pludselig kunne jeg se, hvordan Skjern indeholdt mange af de ting, vi har ønsket os. Det er ikke så dyrt at bo her, så folk har bedre tid, og det er mere lokalt orienteret, forklarer han.

I øjeblikket er det coronavirussen, der udgør den største udfordring for den unge præst. Den gør det lidt ekstra svært at lande i en ny by og skabe nye relationer, selvom parret allerede har været inviteret til aftensmad hos flere af menighedens medlemmer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er bare en lidt større udfordring at lande et nyt sted, når man hele tiden skal gå og være forsigtig, forklarer Mathias Jefsen-Hansen.