– Måske det kan blive lys i mørket

s2_hans jørn-oesterbyDen nu 50-årige Hans Jørn Østerby har både andagtsbog og ny cd på vej – om livets tyngde og forventningen om evigheden.

En rund fødselsdag, en bog-debut og en dobbeltcd.

2013 er på ingen måde et stilfærdigt efterår i Hans Jørn Østerbys liv. Musikeren og troubadouren har siden 1998 levet af sin musik – eller som han selv siger det:
– Hvis man skal kunne leve af den slags musik i Danmark, skal man være klar til at optræde i i en ungdomsklub på Nørrebro den ene dag og en pensionistklub i Vestjylland den næste.
Han mener godt, at den modenhed, som livet og de 50 år giver, kan mærkes på hans nye cd.
– Da jeg var ung, kunne jeg mere finde på at tænke ”Det her har folk brug for at høre, så det skriver jeg lige en sang om”.
– I dag er jeg mere afklaret med , at det bliver utroværdigt, hvis jeg ikke synger om det, der bor i mit hjerte, forklarer Hans Jørn Østerby.

Tunghed og forventning

Og han ved også godt hvad det er, der bor i hjertet.
– Lidt firkantet kan man sige at jeg synger om tungheden ved at være til – og om forventningen til den nye jord, forklarer han og understreger, at han har en dyb melankolsk tone i livet.
– Der var engang en, som kaldte mig en lykkelig melankoliker, og det er nok ikke helt ved siden af.
Ud over dobbelt-cd’en, som indeholder en cd med nyindspilninger af gamle numre og en cd med helt friske numre, debuterer Hans Jørn Østerby også som forfatter på andagtsbogen ”Ind i lyset”.

En historie til eftertanke

– Jeg var for omkring 10 år siden med til at skrive til andagtsbog.dk, hvor vi var 12, der hver skulle skrive andagter til en måned. Det syntes jeg var enormt sjovt, forklarer han.
Derfor har sangeren de sidste 7-8 år skrevet på forskellige andagter og reflektioner.
– Det handler også om, at jeg jævnligt oplever, at mennesker er rigtig glade for mine tekster. Jeg hørte om en kræftsyg pige, der på sit dødsleje ønskede at høre en af mine sange spillet. En ung mand fik een af mine tekster tatoveret på undersiden af sin arm.
– Jeg er ikke teolog, men når jeg skriver andagterne, forestiller jeg mig. at jeg fortæller læserne en historie til eftertanke – ligesom når jeg står på scenen og fortæller historien bag en sang, forklarer Hans Jørn Østerby.
– Måske er der for lidt halleluja i andagtsbogen, men jeg tror og håber, at mine andagter for nogle kan være et håb om lys midt i mørket.
Første del af andagtsbogen udkommer den 25. oktober. Der er releasekoncert på dobbeltcd’en den 11. november.