Kuwaitisk avis: “Israel har bombet syrisk våbenforsendelse”

Seks måneder efter et påstået israelsk angreb mod Syrien skriver Kuwait-avisen “Al Jarida”, at israelske fly for to dage siden har bombet en missil-våbenforsendelse bestemt for Hizbollah.

Det nye angreb, der menes at have fundet sted ved den syrisk-libansiske grænse, skulle forhindre, at Hizbollah modtog en ny sending af avancerede missiler, skriver bladet – med en isaelsk statsembedsmand som kilde. Det oplystes ikke, om angrebet foregik på syrisk eller libanesisk område.

 

Det israelske militaer afviser at fremsætte nogen kommmentar.

Libanesiske kilder beretter om omfattende nylig kampfly- og drone aktivitet over Libanon, især i den forløbne weekend.

 

For nogle dage siden udtalte den israelske forsvarsminister, Moshe Ya’alon,  at Israel fortsat har “røde linjer”i dets nordlige sektor og ikke vil tillade overførsel af avancerede eller kemiske våben fra Syrien til radikale grupper som Hizbollah.

Det amerikanske TV-selskab CNN har citeret to ikke-navngivne amerikanske embedsmænd for at sige, at israelske krigsfly ikke har været over syrisk luftrum.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Det israelske angreb menes at være blevet godkendt på et hemmeligt møde i statsminister Benyamin Netanyahus sikkerhedskabinet.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: