Nervekrigen mellem Iran og Vesten i fuld gang

Den verbale konfrontation mellem Israel og Iran over et muligt israelsk flyangreb mod de iranske atomanlæg har nu udviklet sig til en nervekrig med udvidet deltagelse også af England og USA.Blandt højdepunkterne i denne udvikling er:

Den israelske Hjemmefrontkommando afholder idag i Tel Aviv-området en omfattende øvelse, der skal simulere et iransk missilangreb. Øvelsen omfatter afprøvning af luftværnssirener.

Det israelske luftvåben har udført en omfattende manøvre over den italienske ø Sardinien med deltagelse af 14 israelske jetfly og det italienske luftvåben.

Israel har testet et nyt missil nær luftvåbnets flybase i Palmahim – hyldet af forsvarsminister Ehud Barak som en “vigtig succes i landets strategiske evne”.Ifølge udenlandske medier var missilet sandsynligvis et “Jeriko-3” missil, som kan medføre en atom-sprængladning

England accelerer planlægning af dets andel i et muligt amerikansk-ledet angreb mod Irans atomanlæg. Ifølge den engelske avis “The Guardian” menes USA at have intensiveret dets planer om at angribe iranske atommål. Avisen citerer britiske embedsmænd for at sige, at England vil støtte USA i en sådan mission. Videre forlyder det, at Washington vil anmode London om tilladelse til at benytte den britiske ø Diego Garcia i Det indiske Ocean som operationsbase.

Den engelske militærchef, general David Richards, har besøgt Israel som gæst hos den israelske geeralstabschef, general Benny Gantz;

Israels forsvarsminister, Ehud Barak, har besøgt London – formentlig for at drøfte Iran-situationen med britisake militærchefer.

Iranske ledere har truet med at “straffe” Israel og USA, hvis de udfører et angreb mod Irans atomanlæg. Den iranske generalstabschef, general Hassan Firuzabadi, siger, at USA er klar over, at et militært angreb af det zionistiske styre mod Iran, ikke blot vil medføre enorme skader for dette styre, men også påføre USA seriøse skader.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Irans udenrigsminister. Ali Akbar Salehi, har tilsagt “en brutal reaktion” på et angreb mod Iran.

– Vi vil gøre gengæld, siger han. Vi er sikre på vores magt. Vi kan forsvare vores land..

Obama
USA’s præsident, Narack Obama, siger, at Irans atomprogram fortsat er en trussel, og at han og Frankrigs præsident ønsker, at det internationale samfund presser Iran til at redegøre for dets hensigter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Obama sagde dette i en kommentar til, at Den internationale Atomenergi-Orgainisation (IAEA) om kort tid vil fremsætte en rapport om Irans påståede atomvåben-eksperimenter.

I Israel går bølgerne højt om den seneste udvikling i krisen omkring Iran. Man ved, at der ikke skal meget til, før en af de involverede, måske ved en fejltagelse kommer til at trykke på “udløsningsknappen” og bevirke en almen krig i området.

Ingen ønsker en sådan krig. Men den kan måske komme, helt overrumplende.

Israelernes egen mening
I Israel er den offentlig mening næsten helt delt, om Israel skal angribe Irans atomanlæg. I en meningsmåling, udført blandt jødiske og arabiske indbyggere, støtter 41 procent et sådant angreb, mens 39 procent er imod – altså næsten en fifty-fifty indstilling. 20 procent af de adspurgte “havde ikke besluttet sig”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På spørgsmålet om de havde tiltro til statsminister Binyamin N etanyahus og Baraks håndtering af situationen var svaret klarere – 52 procent sagde, at de havde tiltro til dem, mens 37 procent udtalte, at de ikke havde det, mens 11 procent ikke “havde nogen mening”