Fortsat kampgejst på KDs landsmøde

Kristendemokraterne levede op til betegnelsen ”partiet, der ikke vil dø” på landsmødet lørdag – trods endnu et valgnederlag.Per Ørum Jørgensen vendte overraskende tilbage som formand for KD på lørdagens landsmøde i Middelfart.

Den afgående formand, Bjarne Hartung Kirkegaard, lykønsker den nyvalgte formand, Per Ørum (til venstre). I baggrunden ses den afgående organisatoriske næstformand Dan Skov.

Dermed fik landsmødet et helt andet udfald end ventet.
Trods valgnederlaget var de delegerede ikke indstillet på at lade partiet dø. Det er KDs sag for vigtig til, mente de godt 200 delegerede. Med den arbejdsomme Per Ørum som ny formand satser KD nu igen på at komme ind i Folketinget til næste valg.
Trods dramatikken om formands-kandidaterne og en del kritiske røster forløb landsmødet i god ro og orden og sluttede med en festaften, hvor partiets nykårede æresmedlem, tidligere folketingsmedlem Jens Steffensen, talte om vigtigheden af kristne i politik.
Steffensen, der nu er 82, har været med i partiet helt fra starten og sad i amtsrådet, før han fra 1979-87 kom i Folketinget. Han var gruppeformand under Firkløverregeringen og formand for Folketingets miljø- og planlægningsudvalg. Han var en af bygmestrene bag Etisk Råd.
Til hovedbestyrelsen blev der valgt ti medlemmer, og her røg to formandskandidater helt i top, mens en tredje, Suresh Jeyasingham, trak sig fra listen. Det samme gjorde Finn Mølgaard, fordi de to ikke mener, at abort-dagsorden kommer tydeligt nok frem med Per Ørum i spidsen. Også Kirsten Hasberg havde trukket sig, dog af helt andre grunde.
Listen så herefter sådan ud:
1. Peter Høst, 1469 stemmer
2. Egon Jakobsen, 1010
3. Inger Wredstrøm, 1002
4. Bent Hansen, 773
5. Johs. W. Jakobsen, 773
6. Aron Henning, 749
7. Krista Ølgaard, 725
8. Anne Grethe Larsen 554
9. Leif Thyssen, 545
10. Børge Nørgaard, 515
Seks andre kandidater fik ikke stemmer nok.
Formandskandidat Egon Jakobsen blev valgt til politisk næstformand efter stemmelighed med Peter Høst. Og Bent Hansen blev organisatorisk næstformand. Stig Grenov blev international sekretær og Jens Ove Kjeldsen hovedkasserer.
Tre resolutioner blev vedtaget. KD ønsker forbud imod prostition – både køb og salg – for at beskytte handlede kvinder imod slavelignende forhold.
En anden resolution går imod nye love, som betyder administrative byrder for erhvervsdrivende. Tværtimod skal de nuværende love forenkles.
Og så skal der være garanterede afregningspriser for vedvarende energi, så flere private tør investere i vindmøller m.m.
Henri.