På nye eventyr

Bind 2 af DoppleGanger-fortællingerne er bedre end bind 1.Indigostenens hemmelighed – DoppleGanger II fortsætter historien fra første bind med samme utømmelige energi, men der er denne gang mere dybde at finde for den kristne læser.
Erik Morissey Ganger, berømt Indiana Jones-efterfølger og detektiv (i det mindste i hans eget hovede), og hans to venner, de rødhårede spilopmager-tvillinger Sadie og Saskia Dopple, var ikke netop på udkig efter et nyt eventyr. Ingen af dem havde planlagt at finde en tunnel under Isambard Dunstans Skole for Uvorne Børn eller at blive rodet ind i en ny sag, der involverede en lidt for nysgerrig privatdetektiv, en gammel fjende og en måske usynlig ny allieret. Men eventyret synes at finde de tre børn, hvor end de befinder sig, og de får brug for alle deres kneb, hvis de skal opklare mysteriet om Indigostenens hemmelighed, en hemmelighed der truer med at udfordre alt, hvad de troede, de vidste.

Non stop action

Indigostenens hemmelighed fortsætter historien fra første bind i samme dramatiske tempo. Som den foregående bog er historien fortalt delvist som en normal roman, delvist som en tegneserie, og der er denne gang lagt endnu flere kræfter i at gøre den billedmæssige side af historien lækker at se på. Især de stemningsfyldte sort-hvide billeder nærmer sig små kunstværker, og det gør bogen til en ren fornøjelse, set fra et æstetisk perspektiv.
Indigostenens hemmelighed er også fra et fortællemæssigt standpunkt en forbedring i forhold til den første bog. G.P. Taylor synes at have fundet den rigtige stemme for alle tre børn, og tvillingerne Saskia og Sadie især er blevet mere afrundede karakterer. Der er nogle oprigtigt morsomme øjeblikke i historien såvel som nogle uhyggelige, men hvad der virkeligt vil appellere til unge læsere er dens non stop action. Personerne i bogen synes knap nok at have tid til at trække vejret, en følelse der bliver forstærket af kombinationen af tegneserie og tekst og giver læsere af bogen en næsten filmisk oplevelse.

Mere dybde – og tættere på C.S. Lewis

Hvad der er vigtigere er, at Taylor ikke denne gang har været bange for at give bogen dybde. Hvor den første bog næsten udelukkende var et action-eventyr, og sammenligningen med C. S. Lewis derfor synes at være noget søgt, er der i Saskias møde med den mystiske Fru Rafael – læseren med fingeren på pulsen vil genkende engel-præfixet – en følsom beskrivelse af mødet med Gud: “Det er ikke mig, du skal lede efter, men ham, der har sendt mig. Følgesvenden ved, hvad du trænger til, Saskia. Det er ham, der kan svare på dine bønner.”

G.P. Taylor:
Indigostenens hemmelighed – DoppleGanger II
296 sider • 249,95 kr.
Lohse