Min jul

Udfordringen spørger i adventstiden forskellige kendte kristne danskere om deres jul.

Massoud Fouroozandeh

Første person i den varme jule-stol er præsten for Church of Love i Odense, Massoud Fouroozandeh. Han har tidligere i år trukket overskrifter ved at være den første ex-muslim i Danmark, som er blevet ordineret som folkekirkepræst. Massoud voksede op i Iran, indtil han som 15-årig flygtede til Danmark for at undgå at blive soldat. I Danmark blev han kristen.

Hvad betyder julen for dig?
Julen er en stærk påmindelse om Guds mission. At han elskede både verden og os så meget, at han sendte sin enbårne søn til den skrøbelige jord for at enhver, der tror på ham, ikke skal fortabes, men får et evigt liv!

Hvad er dit bedste barndomsminde om julen?
Jul havde helt klart en hel anden betydning for mig, da jeg var barn. Dengang var jul ikke vores (muslimernes) festdag, men de kristnes. Vi oplevede det mest i form af Hollywood, idet vi så og oplevede det meste igennem tv og den amerikanske filmindustri. Det var smukt og underholdende, men slet ikke livsbekræftende som i dag.

Hvad gør du for, at julen i dit/jeres liv kommer til at handle om Jesus?
Nu er det sådan, at vi ikke synes, det kun er ved højtiderne, vores liv skal handle om Jesus. Men jul har også den særlige opløftning, når familien er samlet under samme tag med små og store gaver og dejlig mad.
Det er godt nok ikke altid, vi danser rundt om træet, hvor gaverne ligger. Men det gør måske heller ikke så meget, hvis man ikke ligefrem danser for og rundt om gaverne…Det vigtigste er, at familien og vennerne er samlet om et fælles fundament, og det er Jesus.

Hvad er din yndlings-julepynt?
Jeg holder utrolig meget af, at vi tænder lys, og mørket tvinges væk.

Din yndlings-julespise?
Langtidsstegt flæskesteg, brune kartofler, rødkål og hele programmet. Men det bedste af det hele er risalamanden med masser af hakkede mandler og ekstra fløde i!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad er din yndlings-julesalme/sang?
Glade jul

Hvornår begynder I at pynte til jul?
Nu er jeg så heldig at have to flittige piger, og de går så småt i gang allerede i begyndelsen
af december.
Eva