Så tæt som blodbrødre

På FrikirkeNets Lederkonference udfordrede Ravi Chandran kristne til at være tættere på hinanden.- Blodbrødre, så tæt bør vi være på hinanden som kristne, sagde pastor Ravi Chandran, da han udfordrede 130 præster og ledere på FrikirkeNets Lederkonference den 11.-12. november.

FrikirkeNets Lederkonference indeholdt både opmuntrende og afslørende undervisning, men levnede også tid til fællesskab mellem ledere i de mange forskellige kirker i netværket.

Tættere på Gud, folket og hinanden. Det var temaerne på FrikirkeNets Lederkonference i København Vineyard. Det satte pastor Ravi Chandran fra International Christian Community ord på, da han lørdag talte om, at vi som kristne er nødt til at komme tættere på hinanden.

Skyder de sårede

– Som kristne bør vi være som blodbrødre, der indgår en pagt om beskyttelse og omsorg for hinanden, sagde Ravi Chandran. Han er opvokset i Singapores bandemiljø og refererede til optagelsesritualer, hvor bandelederen og det nye medlem skærer sig i armen, blander blod og derefter lover at holde sammen.
– En af de ting, der rystede mig som ny kristen, var, at i kirken ”skyder vi de sårede soldater”, mens en hær i krig aldrig ville efterlade soldater på slagmarken, sagde Ravi Chandran og opfordrede til, at vi bliver såvel farveblinde, kirkeretningsblinde, liturgiblinde og magtblinde i bestræbelserne på at elske hinanden.

Sandhed eller synlighed?

Et andet højdepunkt var et besøg af to kendte mediedebattører, der tog temperaturen på frikirkernes rolle i det offentlige rum. Mens Generalsekretær for Bibelselskabet Morten Thomsen-Højsgaard roste frikirkerne for deres større synlighed i medierne, var journalist og teolog Iben Thranholm langt mere skarp i sit oplæg, hvor hun kritiserede frikirkerne for ikke at turde stå ved sandheden.
FrikirkeNet har eksisteret i syv år og rummer i dag 110 medlemskirker og institutioner fra Pinsekirken, Apostolsk Kirke, Baptistkirken samt uafhængige frikirker og husmenigheder.
Netværket er især kendt for månedsmagasinet Domino, men deltagerne på konferencen udtrykte stor opbakning til de mange andre arbejdsgrene, især pressetjeneste, lederkonference og regionale netværk. Der blev også godkendt en plan, der indebærer, at Domino fra nytår går fra 11 numre til 6 årligt, og en styrkelse af frikirke-nyheder på hjemmeside, facebook og twitter.
Lederkonferencen sluttede med den årlige generalforsamling, hvor der blev sagt farvel til Hans Henrik Lund og Gert Bjørsted, der ønskede at stoppe i FrikirkeNets Koordinationsgruppe. Nye medlemmer er Michael Grønbech-Dam, præst i Nexø Frikirke, og Henrik Kaas fra Mariagerfjord Frikirke.