80-årig udgav bog til sin egen fødselsdag

Bogen bruges til at fortælle om Guds mirakler i hverdagen. Og i de bøger, som han sælger eller forærer væk, ligger der et girokort til Egon Falks arbejde i Afrika.
Da Niels Kusk Thomsen sidst i november fejrede sin 80-års fødselsdag, forærede han gæsterne sin nye bog.
Bogen hedder ”Den allersidste dag”. Og det er den anden bog, som den tidligere fisker fra Strandby har fået udgivet inden for de seneste få år.
For et par år siden udgav forlaget Alstrup bogen ”Guds mirakler i hverdagen”, hvor Niels Kusk fortæller om sit spændende liv.
Og det er ikke en almindelig erindringsbog. Det vigtigste i Niels Kusks liv er nemlig hans kristne tro. Så bogen handler om, hvordan han gang på gang oplever Guds indgriben og endda mirakler i hverdagen.

Frels os!

Første gang, Niels oplevede et sådant mirakel, var da han som ung var ude at fiske i sin fars fiskerjolle. Motoren gik i stå, og vandet begyndte at sive ind.
I desperation råbte Niels til Gud: ”Frels os, eller vi forgår!”
I det samme forsvandt vandet fra motoren, og i sidste øjeblik fik de motoren i gang, inden båden blev knust mod en lille ø i Kattegat. Den oplevelse glemmer Niels aldrig.
Niels Kusk kom ud at fiske allerede som 14-årig.
– Men det var ikke noget særligt. Det kom vi alle dengang, husker Niels.
Senere tog han til København for at arbejde på Burmester & Wain. Her mødte han sin københavnske kone, Hanne.
De to kunne imidlertid ikke få børn i de første år. Men i tro tog de et løfte til sig, som de læste i Bibelen – og så fik de snart tre dejlige børn.
Da parret begyndte at leve mere verdsligt, blev økonomien også dårlig. Det blev en påmindelse til dem om at vende om til Gud igen. Også nu oplevede de en mirakuløs forandring – selv af deres økonomi.

Meget tværkirkelig

– Jeg kommer jo egentlig fra Indre Mission, fortæller Niels Kusk. I dag kommer han både i frikirkerne og folkekirken.
– Jeg elsker alt Guds folk, og alle tager vel imod mig, siger han. Og bag i hans nye bog er der da også anbefalinger fra både den lokale sognepræst Brian Christensen i Elling, sognepræst Ulrik Flinta, metodistpræst Louise Aaen og en repræsentant fra det lokale Indre Mission, Kaj O. Thomsen.
Men når Niels ikke blev stående inden for Indre Mission, så skyldtes det nok, at han i 70’erne oplevede et åndeligt gennembrud, der ikke helt kunne rummes i missionshuset.
– Vi var nogle herfra, som var med til møder på Vestkysten med lægen Michael Harry, fortæller Niels.
– Disse møder betød meget for os, og en aften, da vi kom hjem, besluttede vi at sige Gud tak for alt det, vi havde oplevet.
Vi var tre, der faldt på knæ, og mens vi bad, begyndte vi at tale i tunger.
Så kom der brand i mig! Og sådan har det været lige siden, siger den 80-årige, der stadig er fysisk og åndelig frisk.
Han var med til at oprette en uafhængig menighed, der kaldtes Evangeliemenigheden. Og senere var han også med i Frederikshavn Kirke Center og Troens Vej i Strandby.
Han var også med til at arrangere teltmøder og andre møder. Nogle af møderne var så spændende, at de fortsatte til kl. tre om natten, husker han.
Niels oplevede også at få profetier om det, der skulle ske i hans liv. Og selv begyndte han også at få ”kundskabsord” til andre, ligesom der sker helbredelser, når han be’r for syge.

Miraklerne

Både hans første bog og den seneste fortæller mange vidnesbyrd om Guds mirakuløse indgreb.
Men Niels har også den gave, at han kan tro, at Gud hele tiden er med i hans liv og hører de bønner, han beder.
Efterhånden er det helt dagligdags for ham at opleve, at Gud taler til ham. Om ikke med en tydelig stemme, så alligevel så forståeligt, at han må tage det alvorligt.
Engang får han på den måde at vide, at han og Hanne skal tage ind til byen, hvor en bil står klar til dem kl. 15.30. De tager ind til en bilforhandler, men har ikke råd til hans biler. Tiden bliver derved overskredet. Men på vej gennem byen får de øje på den helt rigtige bil. Da de spørger, hvornår bilforhandleren har fået den, viser det sig, at den netop kom ind kl. 15.30 samme eftermiddag.
Da Niels’ mor falder om med en hjerneblødning og ligger lam på gulvet, salver de hende med olie under forbøn. Kort efter kommer hun løbende!
Hanne døde for 8 år siden, men Niels er fortsat på farten med det gode budskab.

Historierne

Niels Kusk elsker at fortælle historier. Og det er heller ikke småting, han har oplevet.
Derfor bliver han også jævnligt inviteret til at sige noget til konfirmanderne eller til folk på et sømandshjem. I den sidste nye bog fortæller han fx om et besøg i København hos en gammel fiskers søn, som er blevet stormester i Odd Fellow.
Niels besøger fordomsfrit logen og får snakket godt medstormesteren, som har 15.000 mand under sig. Kort efter dør vedkommende. Der er næsten 500 med til begravelsen og der er hilsner fra bl.a. prinsesse Benedikte, fordi logen har støttet et af hendes børnehjem med fire millioner.
Niels får ordet som nr. 3 og fortæller om, da han fiskede med afdødes far på England. Samtidig får han sagt nogle stilfærdige ord om, at tiden ikke kommer tilbage, og at vi alle skal være beredt til ”den allersidste dag”. Det gør stort indtryk på de fremmødte.
Sådan får Niels gang på gang anledning til at aflægge et kristent vidnesbyrd på sin lune nordjyske facon.

Besøger 25 ældre

Niels er besøgsven for 25 ældre og ensomme mennesker. En del af dem bor på plejehjemmet over for hans egen bolig i Strandby.
– Nu er fire af de 25 døde, siden vi talte sammen, fortæller Niels. Men han har sikret sig, at de alle gør sig klar til ”den allersidste dag” her på jorden.
– Det er jo det allervigtigste for os, at vi har vores sag med Gud i orden, inden vi skal herfra.
Nogle siger, at det er for sent at tale med mennesker om Gud, når de er gamle og forstokkede.
Men jeg synes, det er let. Og jeg har bedt med mange ældre – både til helbredelse og frelse.

Rejserne

I bøgerne fortæller Niels om sine rejser til bl.a. Egypten og Tyrkiet, hvor han i øvrigt blevet meget syg, mens han var på jagt efter Noahs ark.
Da han i sommeren 2010 er på Færøerne, besøger han en kæmpemæssig frikirke, hvor der er plads til et par tusinde. Kirken har kostet 55 mio. kr. – og er betalt kontant.
Pludselig siger præsten uden at have aftalt det med Niels:
– Og nu vil vi overlade resten af gudstjenesten til Niels Kusk, som er på besøg fra Danmark. Og du kan begynde med at bede for hende dér.
Præsten peger på en lille pige, som skriger og er helt rød i hovedet af feber. Så Niels rejser sig op og lægger hånden på pigen – og snart er hun rask og smiler til ham. Så fortsætter han med at tale og bede for andre.
Andre gange møder han ”tilfældige” mennesker på gaden, som han frimodigt taler med om Gud og om at være parat til ”den allersidste dag”.
I bogen har Niels gengivet en norsk profeti fra 1968, hvor en kvinde i Valdres forudsagde tiden før Jesu genkomst. Dengang lød hendes ord usandsynlige. Men i dag er det meste gået i opfyldelse, bl.a. vold og perversitet i tv, og vestens fjendtlighed overfor flygtninge, som vil blive gengældt.

Den nye bog er betalt

Niels har selv bekostet udgivelsen af sin bog, som Udfordringen har hjulpet ham med at gøre klar til tryk.
Da han skulle betale for trykningen, var banken lidt forbeholden. Men Niels var ikke bekymret. Og inden der var gået en uge, havde han fået 12.000 kr. i gaver fra enkeltpersoner, så han selv kunne betale resten af regningen.
Indeni bogen sørger Niels for, at der ligger et girokort. Så falder der forhåbentlig nogle gaver af til Egon Falks missionsarbejde i Afrika, som Niels også støtter.
Livet er ikke kedeligt, når man lever Gud nær.


Artiklen fortsætter efter annoncen: