IAS klar med albinoprojekt

International Aid Services arbejder intensivt på et projekt, der bl.a. skal aflive myter og fordomme om albinoer og andre handikappede.

Josephat Tonner er albino og arbejder på projektet via en af de lokale organisationer.

IAS planlægger at arbejde i tre fjerntliggende områder: Rukwa, Mara og Kigera.
– Det nordvestlige Tanzania er svært fremkommeligt, og mange NGOer styrer derfor langt udenom. Det er simpelthen for besværligt. Det betyder, at oplysningsarbejde er minimalt – hvilket børn med specielle behov lider under, fortæller Tanja Marie Hansen fra IAS, der netop har været i Dar es Salaam for at finpudse projektet sammen med lokale samarbejdspartnere.
– Albinoer bliver meget marginaliseret i Tanzania. Mange tror, at deres knogler er magiske, og disse kan derfor sælges til høj pris.
I IAS’s projekt for børn med særlige behov i Tanzania skal skolelærere undervises i, hvordan de underviser og inkluderer børn med særlige behov i deres klasser. Også lokalbefolkningerne skal oplyses om menneskerettigheder, så marginalisering og stigmatisering af albinoer bliver bragt til ophør. Projektet løber af stabelen i samarbejde med Tanzanias undervisningsministerium og tre lokale NGOer.
Eva