Kampagne førte til ny menighed på 700

Kristne møder med danskeren Per Hyldgaard har ført til oprettelsen af en helt ny menighed med 700 kristne – den største i Bangladesh.Den danske missionsorganisation Gospel Outreach har holdt kampagner i det muslimske Bangladesh i byer med ingen eller kun lidt kristen aktivitet.

Nordjyden Per Hyldgaard ses her ved det kirkecenter, som i det forløbne år er blevet bygget. Det bruges ikke kun til gudstjenester, men også til at række ud til lokalbefolkningen blandt andet gennem undervisning og søndagsskolearbejde. Også i 2012 er der planlagt en kampagne.

Her forkynder Per Hyldgaard, som er præst i Missionsforbundet, det enkle budskab om frelse. Tusindvis har gennem årene modtaget Jesus som frelser.
I efteråret 2010 gennemførte Gospel Outreach endnu en kampagne, denne gang i byen Birganj i samarbejde med 12 lokale kirker, som nu har ansvaret for opfølgning af de nye kristne.
Bl.a. deltog biskop Ismael Hembron fra Lutheran Church Beldanga, og han hjalp også med som tolk. Hans kirke er en udløber af Santalmissionens gamle arbejde, som nu er overtaget af Danmission. Ikke færre end 6.000 mennesker gav respons på frelses-indbydelsen de fem aftener, kampagnen foregik, og mange er nu kommet med i en lokal menighed.
Der er en del kirker i byen Birganj, men i nabobyen Amoir har der ikke hidtil været en kirke. En helt ny menighed er nu opstået. Den består af 145 familier med over 700 mennesker – som alle blev kristne på kampagnen. Det er dermed den største evangeliske menighed i Bangladesh i dag.
”Kampagnen har været yderst frugtbærende” udtaler Albert Mridha, som er kampagneleder for Gospel Outreach i Bangladesh, ”den har været årsagen til, at denne kirke er kommet i gang”.
Henri