Timothy overlevede abort og mord

Timothys mor forsøgte først at abortere ham, og da det ikke lykkedes, prøvede hun at kvæle ham efter fødslen. Men han lever.Timothy har fået en barsk modtagelse i denne verden. Hvis det havde stået til hans mor, havde han ikke levet i dag.

Timothy begyndte at
åbne øjnene mere og
græde, når han var sulten, efter Fay havde bedt for ham.

Først forsøgte Timothys mor at abortere ham. Under fødslen opdagede jordmoderen, at kvinden havde forsøgt at fremtvinge en abort med stængelen fra en bestemt plante. Men det havde ikke virket. Timothy ville ikke dø.
Efter fødselen kom sygeplejersken på Masaka hospital ind på stuen, mens moderen var igang med at kvæle sit barn. Lægepersonalet truede med politi, men moren svarede:
– I kan bare pudse politiet på mig, jeg skal nok få slået min søn ihjel alligevel.
Det chokerede personale fik hende derefter til at skrive undet på en bortgivelseserklæring, og Masaka kommune overgav Timothy i Child Care Denmarks varetægt. En fadderskabsorganisation, som Ruth og Carsten Jespersen driver i Uganda.
– Timothys mor kommer fra den forældreløse generation i Uganda, forklarer Ruth Jespersen og advarer mod at dømme hende for hårdt.

Den forældreløse generation

– Man regner med, at aids opstod her i området, men selv hvis det ikke gjorde, var dette område meget hårdt ramt, før der fandtes medicin mod aids; næsten en hel generation af børn voksede op hos deres bedsteforældre.
– De piger leder nu efter kærlighed hos mænd, og når de bliver gravide, er mændene ikke længere interesserede. Derfor tager de ekstreme midler i brug.
Da Ruth Jespersen havde fået beskytterpligten for Timothy, overgav hun ham i Fay Girouards varetægt. Selvom organisationen har et lokalt babyhjem med fire ugandiske kvinder ansat, kan de ikke passe babyerne i meget kritiske situationer, så indtil de bliver stabiliseret, er de hos Fay.
Fay Girouard har erfaring fra et babyhjem i midt-Uganda, før hun blev leder af Child Care Denmarks indsats for spædbørn i Masakaregionen i det sydlige Uganda. Hun er amerikaner og trænet i at arbejde med babyer i livskritiske situationer.

Mærker Guds kærlighed

Fay Girouard gav Timothy mad hver time dag og nat.

Ruth Jespersen, som sammen med sin mand Carsten Jespersen er ledere af Child Care Denmark, fortæller:
– Fay tog sig af Timothy 24 timer i døgnet, indtil han blev klar til at komme ud på babyhjemmet. Hun er fantastisk til at lægge alt andet til side, når der pludselig er en baby, der har behov for hjælp. Når man spørger Fay om, hvordan hun kan gøre det, siger hun: ”How could I not?” (Hvordan kunne jeg lade være, red.). Når Fay ser sådan en lille baby blive efterladt som det første i verden, så nulstiller hun bare sig selv og gør det, der er behov for at gøre.
Fay oplever det også selv som noget helt særligt:
– Det er helt specielt og stort, når jeg kan mærke Guds kærlighed til babyerne komme ud af mig.
– Selvom det nogle gange er helt normalt og travlt med alle omsorgsopgaverne, bleerne og flaskerne, så dukker den her oplevelse af, hvor stærk Guds kærlighed er til at gøre en forskel i babyernes liv, af og til op. Også mennesker omkring mig bliver overraskede over, at jeg kan elske disse babyer, selvom de ikke er mine egne. Uden at være sensationsagtig, så gør det forskellen mellem liv og død.

Bøn hjalp Timothy

Fay fik en helt unik oplevelse med Timothy.
– Timothy gav ikke særlig meget respons, da jeg først fik ham. Han var alt for passiv og græd ikke engang, når han burde græde. Så om natten, mens jeg prøvede at få ham til at drikke mere mælk, gik det op for mig, at der også var en åndelig side af problemet. Det var en ånd af død over hans liv. Fjenden har forsøgt at slå ham ihjel. Så lige der bad jeg Guds liv ind over ham, bad Jesu blod rense ham, og han begyndte at forandre sig. Næste morgen begyndte han at græde, når han var sulten og bevæge sig som en normal baby, og han åbnede sine øjne mere. Bøns kraft er virkelig utrolig.
Timothy, som også er født lidt for tidligt, er stadig skrøbelig. På grund af sin mors kvælningsforsøg er det vanskeligt for ham at spise. Men lige så langsomt tager han på i vægt.
Og efter en god uge i Fays varetægt blev han sendt videre til børnehjemmet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ruth Jespersen er på hospitalet for at modtage Timothy.

Men dermed er historien ikke slut. Nogle tests et par dage senere viste, at Timothys mor thavde hiv, fordi den lille dreng havde antistoffer mod hiv i kroppen. Det betyder dog ikke, at han får aids. Først når han bliver ni måneder, kan han testes. I det hele taget er han en lille skrøbelig fyr, som har været indlagt flere gange siden med forskellige infektioner.
– Timothys overlevelsechancer er gode, så længe han er hos os. Det er nogle gange en udfordring at give ham den rigtige medicinske hjælp, men lidt efter lidt bliver tingene bedre her, fortæller Fay.
– Mange, mange børn ude i landsbyerne dør, fordi mennesker her ikke ved om for eksempel dehydrering og lungebetændelse.