Kirker gør noget særligt i julen

Både folkekirker og frikirker over hele landet sætter alle sejl til ved julehøjtiden.For nogle kirker handler det om at forkynde det glade budskab. For andre handle det mere om at være givende. Men uanset tilgang er julen en højtid, som byder på et utal af arrangementer i fri- og folkekirker over hele landet.

Overalt i Danmarks kirker bydes der på juleshows, koncerter og meget mere. Her er det et par nissepiger fra Impact Church i Roskilde, som fortæller det gode budskab.

Julehjælp, julekoncerter, juleshows, julefestival. Listen er alenlang og meget forskellig. Traditionelle eller utraditionelle julekoncerter er på menuen i mange folke- og frikirker over hele landet, mens andre er gået skridtet videre med ekstra hjælp til lokalbefolkningen, smittende juleshows eller måske en julefestival nede i bymidten.

Julefestival i Roskilde

Impact Church i Roskilde er en af de kirker, som har tænkt lidt uden for rammen med en julefestival på et af byens torve lørdag den 10. december. Men det er nu ikke første år, de særligt prioriterer børnene på den måde.
-Vi vil ikke bare være en engangsting. Vi vil gerne have, at folk ved, vi er der, og lærer os at kende. På den måde bliver vores julearrangementer del af et større perspektiv, forklarer Kristina Hansen, som er børnepastor og projektleder på julearrangementerne i Impact Church.
Julefestivalen består blandt andet af forskellige boder, vafler og pølser til forældrene og nisseshow for børnene.
– Helt grundlæggende ønsker vi at glæde mennesker i julen. Forældre kan måske have svært ved at få råd til at give deres børn de store oplevelser, men vores julefestival er helt gratis, forklarer hun.
– Vi vælger at bruge nisser, fordi vi bare ser dem som sjove figurer, som børnene genkender. De behøver jo ikke fjerne, hvad julen egentlig handler om, understreger Kristina.
Nisserne Rebekka og Kristina laver både sjov og ballade, men fortæller også den rigtige julehistorie. Det gør de også, når Impact Church afholder sit juleshow for børn den 6. december. Her er alle bydelens børnehaver inviteret.

Koncerter i massevis

Mange af de større frikirker i Danmark præsenterer også forskellige juleshows. I Åben Kirke i Herning hedder årets juleshow ”Gaven” og foregår søndag den 4. december. Åben Kirke uddeler desuden julehjælp i lokalområdet.
Københavns Bibeltræningscenter holder julekoncert den 3. december, Odense Bykirke den 4. december med det særlige formål at skaffe penge til uddeling af julehjælp. Holbæk frikirke holder også julegospel den 4. dec. Og sådan kunne der fortsættes. På julekoncerter.dk er det muligt at få overblik over mange af de koncerter, som også foregår i folkekirkerne.