Skønsang til jul

Libera er navnet på et kor, der ikke er særligt kendt i Danmark, men i England (korets hjemland), USA, Filippinerne, Sydkorea og Japan er det blevet en stor succes.
Koret består af drenge i alderen 7-16 år fra skoler i London, og koret har – forståeligt nok med skiftende medlemmer – siden det blev startet op for godt ti år siden udgivet knap en halv snes cd’er; den nyeste er en jule-cd. For yndere af klassisk skønsang, der er en anelse populariseret, er cd’en The Christmas Abum med den unikke klang af drengestemmerne i Libera ikke til at komme udenom. Netop klangen er det, der bliver fremhævet igen og igen som det, der skiller Libera ud fra alle andre kor eller bands – ”himmelsk”, ”sjælsopløftende”, ”engleagtig” er den blevet kaldt. Drengene selv opfatter sig dog ikke som medlemmer af et kor, men af et alternativt ”boy band”.
Cd’ens 16 numre byder på både kendt og mindre kendt, eksempelvis er der musik af en klassisk komponist som Britten og uopslidelige juleklassikere som Adams ”O Holy Night” og Berlins ”White Christmas” – og så er der endda i cd-coveret lagt en lille julegave fra Libera til lytteren!
Niels Jørgen Vase

Libera:
The Christmas Album
57 min.
Kirkebutik.dk-
pris: 145 kr.