Behøver Israel hjælp fra de kristne?

Behøver Israel hjælp fra de kristne – sådan skriver den italienske journalist Giulio Meotti i en opsigtvækende artikel i Milano-dagbladet “Il Foglio”.- Det er et gammelt dilemma, skriver han indledningsvis. Gudfrygtige protestanter var fortalere for genoprettelsen af en jødisk stat med Jerusalem som hovedstad længe før Theodor Herzl (Zionismens grundlægger. red.). Hertil kommer, at anglikanere i det 19. århundrede spillede en central rolle i den proces, der førte til staten Israels oprettelse.

Videre skriver Meotti:

– Spørgsmålet om pro-israelsk kristen aktivisme kommer periodevis op i Israel og i den offentlige debat i USA. Nu er der fokus på den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney, fordi hans kirke er beskyldt for at døbe døde jøder, en mormonsk skik der har været praktiseret i over hundrede år.

Hans artikel fortsætter:

– Den nuværende kristne arena er delt mellem liberale protestantiske kirker, som “United Church of Christ”, der er overvejende anti-israelsk, Vatikanet som har sluttet sig til en ny aggresivitetet mod Israel – amerikanske evangelikere, som er de mest pro-israelske, og nogle uafhængige protestanstiske grupper som “Kristne for Israel”.

– Det er rigtigt, at nogle evangelikere ikke viste deres virkelige tilbøjelighed til at begrænse deres missionistiske aktiviteter hos israelske jøder, der ikke kan glemme 2000 år af kristen antisemitisme (afbrænding af hellige jødiske skrifter, korstogsfarere, inkvisitionen, blodbeskyldninger og pogromer). Men det er ikke rigtigt at betegne alle pro-Israel kristne som “missionærer”.

Meotti slutter:

– Vist vil nogle amerikanske evangelikere gerne konvertere jøder, og Israel må bekæmpe dem. Men langt størstedelen vil blot velsigne Israel, fordi de mener, at det er det rette.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det fjendskab mod Israel, der opmuntres af liberale kristne, som Verdenskirkerådet og Vatikanet, er en langt større trussel over for jøder, end noget evangelikere går ind for.

Israel vil fortsat bekæmpe Amalek-lignende regeringer og grupper, der bruger terror mod uskyldige borgere, men det vil blive velsignet ved oprettelsen af partnerskaber med de, der anerkender jøders og Israels unikke rolle og placering i denne verden.