Biskop vil diskutere religionskritik

Hvor går grænsen for kritik, når det gælder andres religion? Haderslev Stift holder debataften om religion, kritik og ytringsfrihed med blandt andet biskoppen i Haderslev Stift.Hvor ligger mulighederne, og hvor går grænserne for friheden til kritik, når det gælder egen eller andres religion?
Det vil fem oplægsholdere med forskellig baggrund, heriblandt biskop i Haderslev Stift, Niels Henrik Arendt, diskutere i Kolding.
– Vores ønske er at fokusere på de muligheder for kritik og selvkritik, kristendom og islam rummer – og de vilkår vi har for dialog mellem kristne og muslimer, skriver det tværkulturelle udvalg i Haderslev Stift, der arrangerer debataftenen.
Udover biskoppen er de fire oplægsholdere dr. theol Theodor Jørgensen, valgmenighedspræst og foredragsholder Kim Arne Pedersen, Mustafa Gezen, der er religionshistoriker og talsmand for Muslimernes Fællesråd, samt Morten Kvist, valgmenighedspræst og debattør.

Ytringsfriheden er blevet næsten hellig

– Debatten i forlængelse af Muhammedtegningerne har på den ene side sat fokus på ytringsfrihed som et næsten ”helligt” begreb – og på den anden side også i nogle tilfælde ført til selvcensur og forskrækkelse i stedet for åben dialog.
Kan en besindelse på begrebet religionskritik og begrebet frihed være med til at nuancere debatten og åbne nye perspektiver? spørger udvalget.
Debataftenen foregår i Kolding onsdag den 1. februar.