Hizbollah har missiler med 300 km rækkevider

Det israelske militær har ændret dets vurdering af truslen fra den ekstremistiske Hizbollah-organisation i Libanon, idet det nu er opfattelsen, at Hizbollah har modtaget sofistikerede M600 overflade-til-luft missiler med en rækkevidde af 300 km.Vestlige efterretningstjenester mener, at Hizbollah har draget fordel af opstanden i Syrien til at opnå avancerede våbensystemer, heriblandt yderligere langtrækkende raketter og et russisk-produceret luftforsvarssystem.

Udover et stort antal skulder-holdte anti-fly missiler menes det, at denne islamistiske gruppe har modtaget et russisk-fremstillet et taktisk overflade-til-luft missilsystem, monteret på lastbiler, med en rækkevidde af 30 km.

Ifølge en israelsk kilde er M600 missilerne fremstillet i Syrien som en kopi af Irans Fateh-110. Det har et sprænghovede på en halv ton og er særdeles nøjagtigt.

Hertil kommer et yderligere antal 302 mm Khalbar-raketter med en rækkevidde af 100 km.

Syrien har fornylig opstillet nogle af de mest sofistikerede luftforsvarssystemer, det har modtaget fra Rusland i det forløbne år, omfattende SA-17 – et endnu mere avanceret system end SA-8, med længere rækkevidde og større træfsikkerhed.

Et antal sådanne batterier i Syrien menes nu at være operationsdygtige.

Syrien, siger den omtalte kilde, har i de senere år brugt henved 2 milliarder dollars på luftforsvarsystemer.

Israel, siger kilden, er bekymret over muligheden af, at Syriens arsenal af kemiske våben vil falde i terroristers hænder ved en omstyrtning af præsident Bashar Assads regime.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge kilden har Syrien et af verdens fremste kemiske våbenarsenaler, omfattende bl.a. sennepsgas.