Kristne fejrede jul i fængslet

I byen Ahwas i Sydiran måtte en præst og hans kone fejre jul i fængslet. De blev angrebet af iranske myndigheder, da de sammen med andre kristne fejrede jul.En af deres venner, Firouz Khandjani fortæller, hvordan en række kristne blev skubbet ind i en bus, som bragte dem til den lokale politistation. De fleste blev løsladt igen, men præsten og hans kone blev holdt tilbage.
– De arresterer kristne, og derefter forlanger de penge, fortæller Khandjani til Worthy News i Iran.
– Dette angreb er en advarsel til kristne om, at de ikke er i sikkerhed. Myndighederne vil gøre det klart, at protestanternes tid er slut i Iran. Ahwas er virkelig kendt for forfølgelse af kristne.
Khandjani fortæller også, hvordan andre kristne sidder fængslet i Iran, fx Pastor Youcef Nadarkhani, som blev dømt til døden for at konvertere fra islam. I 2009 blev han holdt tilbage, da han ville registrere sin kirke i Iran. Hans henrettelse er nu udskudt et år på grund af pres udefra.