Lille pige med Downs syndrom tager modelverden med storm

Den kun 14-måneder gamle pige, Taya Kennedy, der har Downs syndrom, har nu sit eget modelbureau, der booker hende til forskellige reklamekampagner.
– Taya er et utroligt fotogent, varmt og smilende barn, og det skinner igennem i hendes fotografier, siger Alysia Lewis, der ejer det prestigefyldte britiske model agentur Urban Angels.
– Taya er én ud af ​​50 børn, vi udvalgte blandt 2.000 ansøgere.Vi valgte hende på grund af hendes dynamik og sans for sjov. Det er ikke alle børn, der kan lide at stå foran en linse og med en fotograf, der ser på dem – især ikke når de er så unge. Men Taya var så afslappet og glad. Hun var lige det, vi ledte efter, siger Alysia Lewis.

Deltog på lige fod med normale børn

– Da bureauet ringede til mig og sagde: ”Vi ønsker hende i vores bøger. Hun er absolut smuk”, blev jeg meget glad, fortæller Gemma Kennedy, der er Tayas mor.
– Jeg spurgte dem, om de var klar over, at hun havde Downs Syndrom. De sagde: ”Det er ligegyldigt. Vi har accepteret hende. I det øjeblik brast jeg i gråd. Jeg var henrykt, ikke så meget fordi Taya skulle være model, men fordi hun havde konkurreret på lige fod med alle andre børn, og hun vandt.

Negative holdninger er der mange af

Mange mennesker er negative over for børn med Downs. De siger fx, at de ikke vil kunne lære noget.
– Det er utroligt frustrerende, fortæller Gemma og fortsætter:
– Forleden dag sagde én til mig: ”Jeg tror aldrig, at Taya bliver i stand til at leve et selvstændigt liv, hvortil jeg svarede: ”Hvorfor i alverden skulle hun ikke kunne det?”

Den triste besked

Efter hendes fødsel fik Tayas forældre en liste over ting, som deres datter aldrig ville kunne.
– Det var så nedslående, siger Gemma.
– Fx fik vi at vide af eksperterne, at Taya ikke kunne forventes at gå før hun blev 3-5 år.
Men Taya’s mor er en kvinde med ”ben i næsen”, og hun begyndte derfor at træne med sin datter for at udvikle hendes muskler. Og Taya gik til jul.
Tayas muskelmasse er nemlig lige så fremragende som et normalt barns.
Lægerne havde også fortalt, at Gemma ikke kunne amme Taya, da Downs børn har overdimensionerede tunger og svage kæbemuskler.
Men Gemma var fast besluttet på at bevise, at det var forkert. I en måned gik hun på et ammehold.
– Jeg vidste, at det ville styrke Tayas svækkede immunforsvar, hvis jeg ammede hende. Det ville også hjælpe på hendes sprog, da det ville styrke hende kæbemuskler. Jeg ønskede at gøre alt, hvad jeg kunne for at give hende den bedste start på livet, fortæller Gemma.
Taya blev ammet i 9 måneder.

Guds specielle barn

– Når folk kommer hen for at fortælle mig, at de er kede af, at min datter har Downs, og at de har ondt af mig, finder jeg det krænkende og irriterende, siger Gemma og fortsætter:
– Jeg ser det på den måde, at der er mennesker som slet ikke kan få børn, og Gud har givet mig dette specielle barn.
Pia