Muslimske broderskab gentager “ingen samtaler med Israel”

Ligesom Hamas i Gaza-striben fornylig erklærede: “Vi vil aldrig anerkende Israel” har Det muslimske Broderskab i Egypten udtalt sig på samme linje ved fortsat at sige: “Ingen samtaler med Israel”.Broderskabet – der vandt stort ved det nylige egyptisk valg – afviser kategorisk en dialog med Israel, siger gruppens talsmand, Mahmopud Ghazlan, i et interview med det London-baserede arabiske dagblad “Asharg Alawsat”.

– Vores stilling er klar og kan ikke drøftes, sagde Alawsat – og benægtede, at den israelske ambassade i Cairo havde kontaktet hans organisation.

– Vi vil afvise enhver anmodning fra den israelske ambassade om at mødes med ledere af Broderskabet, sagde Alawsat.

Han fortsatte:

– Det er ulogisk at indlede en dialog på baggrund af den nuværende israelske politik over for de arabiske folk.

Ifølge det israelske udenrigsministeriums talsmand, Yigal Palmor, har Israel “ikke lukket døren til den nye egyptiske regering og ville med glæde have en dialog med hvemsomhelst, der vil tale med os”..

Palmor sagde, at han mener, at Egypten fortsat vil honorere fredsaftalen med Israel af 1979, som – med hans ord – tjener begge landes interesser.

En anden repræsentant for Broderskabet, Bashad Bayoumi, har til en anden London-baseret arabisk avis, “Al-Hayat”, udtalt, at hans organisation under ingen omstændigheder vil anerkende Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi anerkender slet ikke Israel, sagde han. Det er en okkuperende, forbryderisk fjende. Jeg vil ikke tillade mig at sidde ned med forbrydere. Broderskabet respekterer internationale konventioner, men vi vil tage legal aktion mod fredsaftalen med den zionistiske enhed.

Han uddybede imidlertid ikke det nærmere.

Valgets sejrherre
Fremtrædende medlemmer af Broderskabet har foreslået, at en folkeafstemning skal afgøre fredsaftalens fremtid, som – siger nogle politiske sagkyndige – vil lade denne overvejende upopulære aftale blive omstødt, uden at Broderskabet skal betale den diplomatiske pris for annulleringen .


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det muslimske Broderskab blev valgets store sejrherre ved at opnå 47 procent af stemmerne, mens de mere ekstremistiske salafiske partier kom på andenpladsen med 24 procent. Ifølge en Gallup-meningsmåling er støtten for Broderskabet steget fra 15 procent sidste sommer til 50 procent i forrige måned, mens tallene for salafistpartierne voksede fra 5 procent til 31 procent i samme tidsrum.