Præsidentkandidaterne Romney og Gingrich enige om støtte til Israel

Der er meget som skiller de to republikanske præsidentkandidater, Mitt Romney og Newt Gingrich, men een sag er de helt enige om: de støtter begge Israel.Under en debat i Florida kunne man opleve en sjælden enighed mellem de to parter – Massachusetts tidligere guvernør Romney og Repræsentanthusets tidligere formand Gingrich – da de blev spurgt, hvorfor de troede, at det er slået fejl for den israelsk-palestinensiske fredsproces.

Romney gav skylden for den fortsatte konflikt til præsident Barack Obama, mens Gingrich gav skylden til palestinenserne.

Romney sagde:

– Jeg tror, at Obama kastede Israel under en bus, hvad angår at definere 1967-grænserne som udgangspunkt for forhandlinger. Den bedste vej for at opnå fred i Mellemøsten er ikke at vakle og give efter, men sige “Vi står sammen med vores ven Israel, vi er forpligtet til en jødisk stat i Israel, og vi vil ikke have nogen forskel mellem os og vores allierede Israe”l.

Gingrich overraskede tilhørerne ved at sige:

– Guvernør Romney har helt ret.

Og så tilføjede Gingrich:

– Efter min mening har palestinenserne skylden for det langvarige dødvande i fredsprocessen. Hamas’s ledelse siger: “Ikke en eneste jøde vil være tilbage”. Så kan man ikke have fredsforhandlinger. Det er krig, i en anden form. Mit mål for palestinenserne er, at de skal leve i fred, velstand og have værdigheden af en stat, at have frihed – og det kan de opleve, nårsomhelst de er parat til at sige: “Israel har ret til at eksistere, vi opgiver retten til tilbagevenden, og vi anerkender at vi vil leve side om side. Lad os nu samarbejde om at skabe gensidig velstand. Så vil man i løbet af fem år dramatisk kunne forbedre alle palestinenseres livskvalitet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Men, sagde Gingrich videre – den politiske ledelse vil aldrig tolerere dette, og det er derfor, vi er i en fortsat krigstilstand, hvor Obama underminerer israelerne.

Hvad angår fredsprocessen, sagde Gingrich:

– 11 raketter blev afskudt mod Israel i november. Kan I forestille Jer, at 11 raketter bliver skudt mod Duvall County (Florida) fra en nabo? Hvor mange af Jer vil så være for en fredsproces?.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gingrich gentog sit tilsagn om at flytte USA’s ambassade i Israel til Jerusalem med disse ord:.

– På min første dag som præsident vil jeg underskrive en eksekutiv-ordre, der skal instruere udenrigsministeriet til at flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem og sende signalet: “vi er med Israel”.