“Sverige er center for anti- semitisme”, siger jødisk leder

– Sverige er blevet et center for antisemitisme, sagde præsidenten for “Den Europæiske Jødiske Kongres”, Dr. Moshe Kantor, på tærsklen til åbningen af Europa Parlamentet i Bruxelles i forbindelse med den forestående Holocaust Dag.- Tidligere var Sverige et roligt land uden antisemitiske problemer, men idag er det et center for antisemitisme, sagde Kantor. Det er utænkeligt, at jøder i det 21. århundrede er nødt til at flytte fra Malmø til Stockholm.

“Den Europæiske Jødiske Kongres” er en paraplyorganisation af jødiske samfund fra hele Europa.

Den svenske regering er den eneste regering i EU, som ikke ønsker at tale om antisemitisme, til trods for at Kantor gentagne gange har prøvet at kontakte den svenske statsminister, Fredrik Reinfeldt, hedder det i en artikel idag i det engelsk-sprogede blad, “Jerusalem Post”.

– Det er en stilhedens konspiration, sagde Kantor. De tror åbenbart, at hvis de ikie siger noget, vil problemet forsvinde af sig selv, men vi er klar over, at det bliver ved, siger Kantor.

Reinfeldt pressesekretær, Markus Friberg, siger, at han ikke har kunnet fremskaffe Reinfeldts reaktion til denne udgave af “Jerusalem Post”, men bemærker, at “Sverige

investerer fire millioner kronor til øget sikkerhed for det jødiske samfund i Sverige”, og at “Det jødiske Centralråd” vil have størstedelen af beløbet, 3.5 mil. kr., til dets rådighed..

Sveriges intregrationsminister, Erik Ullenhang, siger:

– Antisemitiske udtryk og anden adfærd baseret på racistiske meninger vil aldrig kunne accepteres i et demokratisk samfund. Det ekstra beløb til sikkerhed skyldes, at jødiske menigheder idag er tvunget til at træffe ekstra foranstaltninger for at sikre, at folk tør gå i synagoger, jødiske møder m.m. i Sverige.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Iran
Adspurgt om den nye tendens til moderne antisemitisme i Europa, sagde Kantor, at en undersøgelse som han tog initiativet til på Tel Aviv Universitet for at studere europæisk antisemitisme, viser, at talrige iranske NGO’er (græsrodsbevægelser. red.) “står bag offentliggørelsen og opmuntringen til antisemitisme”.

Kantor, der talte til en forsamling af 500 mennesker i Europa Parlamentet, og som netop har modtaget den franske æreslegions orden, henviste til nye sanktioner mod Iran som “en nødvendighed” og sagde, at besalutningen om at boycotte iransk olie er “et historisk tiltag”.

Han tilføjede imidlertid, at dette tiltag bør følges op af yderligere sanktioner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den nyvalgte tyskfødte præsident for Europa Parlamentet, Martin Shultz, sagde med henvisning til 70 års dagen for de nazistiske lederes “endelige løsning af det jødiske problem” – en beslutning der var vedtaget i den tyske nations navn – at det var det tyske folk pligt at tage ansvaret for jøder idag.