Syrien kan blive et mareridt for kristne

Kristne i Syrien er tvunget til at flygte, hvis Bashar al-Assad mister magten, advarer Åbne Døre.

Bashar al-Assad af Syrien

– Det er en tragedie, et mareridt. Det, som sker nu, har mange lighedstræk med udviklingen i Iran, da Sadam Hussein faldt, siger Stefan de Groot, som er direktør for Åbne Døre Mellemøsten, til avisen Dagen. Han er meget bekymret for Syrien.
– Hvis radikale sunnier kommer til magten i Syrien, er det ikke utænkeligt, at de ønsker at slippe af med den kristne minoritet. Vi ser slagord på gaderne om, at de vil dræbe alle alavitter og sende kristne til Beirut. Alavitterne er en sekt, der udgår af Shiamuslimer, som Assad er medlem af.
I Syrien bor der 1,5 millioner kristne. Situationen for de kristne er allerede vanskelig i byen Homs, som har været centrum for oprøret i landet.