Flere protestantiske kirker i Ukraine

Efter Sovjetunionens fald i 1991, hvor religion igen blev legalt, har den religiøse situation i Ukraine ændret sig. Størstedelen af befolkningen var forblevet kristne, og de fleste tilhørte den ortodokse kirke.
I starten af halvfemserne var protestanter, baptister, pinsevenner og adventister mere aktive, og derfor udgør protestantiske samfund i dag 25 pct. af alle religiøse organisationer i Ukraine. En undersøgelse fra 2006 viser, at 22 pct. af ukrainerne nu ser sig selv som ateister. 40,5 pct. tror på Gud, men er ikke aktive i kirken. 33,5 pct. er medlemmer af en kirke. Ud af disse tilhører 39,8 pct den ortodokse kirke Kiev Patriarchate, og 39,4 tilhører den ortodokse kirke Moscow Patriarchate. 14,1 pct tilhører den ukrainske græsk-katolske kirke. På fjerdepladen finder man den protestatiske kirke.
Susan