Fredagsbønnen blev til optøjer i Jerusalem

Den normalt fredelige muslimske fredagsbøn på Tempelpladsen i Jerusalem blev igår forvandlet til voldsomme optøjer med påfølgende sårede på begge side. Israels politi meddeler, at 18 personer blev arresteret.Optakten var en spænding, der var opstået, da palestinensiske demonstranter samledes og krævede at “Islamisk Jihad”-terroristen, den sultestrejkende Khader Adnan, skulle løslades, samtidig med at det forlød, at en israelsk højrefløjs-gruppe, anført af Likud-politikeren Moshe Feiglin, ville besøge Tempelpladsen, ledsaget af sine tilhængere.

Adnan har nu afsluttet sin sultestrejke efter at have fået at vide, at han vil blive løsladt i midten af april.

Politiet havde erklæret alarmberedskab og var forberedt på uroligheder. Hundredvis af muslimske andagtssøgende kastede sten mod israelske sikkerhedsstyrker, som brød ind på Tempelplads-området. Politiet spredte folkemængden. Det rapporteres, at 11 politibetjente og 15 palestinensere blev sårede.

Efter urolighederne på Tempelpladsen var der optøjer i Øst-Jerusalem bydelene Silwan, Isawiya og Ras al-Amoud.

El Aksa-moskeens sheik Muhammad Hussein Hussein sagde:

– Vi kræver, at ingen bosættere, radikale eller soldater kommer ind moskeen for at undgå gnidninger. Den israelske regering er ansvarlig for situatione og må bære følgerne.

Palestinensere kastede også med sten mod israelske køretøjer på vejen “Route 60 nær Bet Ummar, og flere biler blev beskadigede.

Ifølge politichefen for Jerusalem-distriktet, Nisso Shaham, opstod optøjerne, efter at israelske højrefløjsaktivister havde opsat plakater, der “opfordrede til at udrense arabere fra el-Aksa moskeen”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi har begrænset adgangen til Tempelpladsen for ikke at krænke religionsfriheden, sagde Shaham.