Fyns sogn rystet over avisoptælling af få i kirke

Sognepræst kalder Fyens Stiftstidende rapport om ringe kirkegang for ”utroværdig”.Kirkeminister Manu Sareen er rystet over at der er så få kirkegængere på Fyn. Det skriver Fyens Stiftstidende på baggrund af en optælling i øens kirker søndag den 5. februar.

– Vi tilbyder sognet aktiviteter over hele ugen, siger sognepræst Hanne Drejer.

Men i Roerslev og Asperup sogne ved Middelfart er de rystede over avisens undersøgelse og dækning af kirkegangen. For dels var den pågældende søndag rekordkold. Hvem har lyst til at vove sig ud i 14 graders frost?

5.700 i øens kirker

Fyens Stiftstidende rapporterede den 16. februar om, at ørens kirker ”kun” havde 5.700 kirkegængere søndag den 5. februar.
En tredjedel af kirkerne stod halvtomme, i to kirker mødte slet ingen op til gudstjenesten.
I 46 kirker var der færre end 10 deltagere, heriblandt Asperup kirke.
Men netop Asperup Kirke havde haft lørdagsdåb dagen før den famøse søndag. Her var 85 gæster troppet op. Dagen derpå var der kun 4 kirkegængere…

Utroværdigt

– Det er utroværdigt, når avisen kun går ud og måler kirkegangen en enkelt søndag, og især en søndag med det vejrlig, vi så den 5. februar, siger sognepræst Hanne Drejer og tilføjer:
– Hvad siger en tilfældig søndag i forhold til ugens øvrige aktiviteter, for eksempel lørdagsdåben den 4. februar?
Hvad gavner det, at vi tilbyder sognet aktiviteter over hele ugen, hvis medierne alligevel slår ned på kirkegangen en enkelt søndag formiddag? Det ødelægger vores statistik!

Godt med statistik

Hanne Drejer mener, kirken bør føre en ordentlig statistik. Hun har som præst i et lille landssogn ikke noget imod at føre kirketælling. Men den skal føres over mindst et år for at være troværdig, mener hun.
– Selv om biskop Kresten Drejergaard ikke vil pålægge sognene at tælle kirkegængere, vil jeg bede menighedsrådet om at igangsætte kirketælling i sognet med det samme, siger Hanne Drejer.
Det skal gøres ordentligt, og derefter vil hun gerne tage diskussionen om kirkelukninger.

Biskop: Ikke mission, men nedjustering

Biskop Kresten Drejergaard beder nu menighedsråd og provst for de kirker, der gentagne gange må aflyse gudstjenester, om en rapport. Hans mål er ikke at øge missionsindsatsen i disse kirker, men at ”nedjustere præstebetjeningen”.
Svend