Iran skyld i terror i Asien

Flere israelere er blevet sårede ved terrorangreb mod israelske ambassader i Indien og Georgien mandag, og Israel har omgående beskyldt Iran og Hizbollah for at stå bag disse overfald.Optrapningen af skyggekrigen mellem Iran og Israel-USA udspilles nu flere steder i Asien på næsten samme tid. Spændingen mellem Iran og Israel er øget efter disse angreb.

Statsminister Binyamin Netanyahu afholdt sikkerhedsdrøftelser på højt niveau dagen igennem efter angrebene, men det ventes ikke, at Israel vil reagere militært.

Diplomater i Jerusalem siger, at der er klare beviser for, at Iran er bag angrebene – til trods for iranske benægtelser af dette – og Netanyahu har lagt skylden helt på Teheran og sagt, at “Israel fortsat, systematisk og med tålmodighed, vil bruge en stærk arm imod international terrorisme fra Iran”.

Episoderne omfattede, at en hustruen til en israelsk forsvarsattache i New Delhi blev såret, da hendes bil blev ødelagt af en bombe, der var placeret på den af en motorcyklist. En lignende sprængladning var blevet anbragt på en bil tilhørende et medlem af den israelske ambassadestab i den georgiske hovedstad Tbilisi. Bomben blev demonteret af politiet.

Ingen har taget ansvaret for episoderne. Iran beskylder Israel for at stå bagved “for at smæde iranerne”, men iølge en israelsk kilde i Jerusalem “er der iranske fingeraftryuk over det hele”. Netanyahu hævder, at at de to angreb er efter samme mønster.

– I de sidste måneder har vi oplevet forsøg på at angribe israelere og jøder flere steder, sagde han – omfattende Azerbaijan, Thailand og andre lande, og i hvert tilfælde er det lykkedes os at afværge disse angreb, i samarbejde med lokale myndigheder. Iran og dets stedsfortræder Hizbollah har været bag alle disse angrebsforsøg.

Hævn

Iran har tilsagt at ville hævne drabet af fem af dets atomvidenskabsmænd. Dette menes at have været israelske agenters virke, skønt dette stadig blot er en påstand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der har også været et angreb i Thailand, og i Bangkok siger en talsmand for politiet, at fire personer blev sårede, og at der er blevet fundet flere sprængstoffer i den formodede attentatmands lejede bolig,

En mand ved navn Saeid Moradi med et iransk pas blev såret på attentatstedet. Ifølge politiet havde han sammen med to andre uidentificerede udlændinge lejet denne bolig, og politiet prøver nu at følge hans spor.