Iransk trussel: “vi kan ødelægge Israel på 9 minutter”

– Vi skal ikke udsætte vores angreb på Israel – Iran kan ødelægge Israel i løbet af blot 9 minutter.Denne trussel er blevet fremsat af en iransk blogger, computer-ingeniør Alireza Forghani.

Hans ord giver genlyd hos vicechefen for Den revolutionære Garde, Hossein Salami, der siger:

– Ethvert sted som bruges af fjenden for operationer mod Iran, vil blive udsat for gengældelsesangreb fra vores væbnede styrker.

Salami identificerer ikke disse “fjendtlige” steder.

Forghani skriver på sin blog, at Teheran bør udnytte Vestens smøleri med at angribe Iran til at udslette Israel inden 2014, inden udløbet af præsident Mahmoud Amajinedads embedsperiode.

Han fremsætter en religiøs retfærdiggørelse for et sådant angreb og forelægger en strategi for en missiloffensiv rettet mod israelske mål.

Første del af en sådan strategi skulle – ifølge Forghani – være angreb af ballistiske Sijil-missiler mod Tel Aviv, Jerusalem og Haifa såvel som mod kraftværker og andre energikilder, lufthavne, atomanlæg, kloakanlæg, transportinfrastruktur og mediecentre.

I anden fase skulle Shahab-3 og Ghader-missiler afskydes mod israelske befolkningscentre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hele ødelæggelsen, anslår Forghani, skulle vare ni minutter.

Khomeni
Han postulerer, at angreb mod civilpersoner er retfærdiggjort ved ayatollah Ruhollah Khomenis afgørelse om, at muslimer skal føre jihad (hellig krig) mod en fjende, der angriber en islamisk nation.

– Eftersom Israel har angrebet Palestina og okkuperet denne del af den islamiske enhed, er det obligatorisk at forsvare nedtrykte palestinensiske muslimer, skriver han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forghani, der betegner sig selv som en entusiastisk støtte af den iranske regering og som tidligere medlem af Den revolutionære Gardes Basij-milits, understreger, at han har givet udtryk for sine egne meninger og ikke repræsenterer det iranske srtyre.

Dr, Raz Zimt, der er forskningskandidat ved Tel Aviv Universitets Institut for Iranske Studier, siger, at den opstand Forghenis blog har afstedkommet i iranske medier kan antyde begyndelsen af en offentlig debat om et præventivt angreb mod Israel.

Bloggen blev offentliggjort samme dag som iranske flådemanøvrer begyndte nær Hormuz-strædet, den vigtige søvej for olietransport, som Iran har truet med at lukke som gengældelse for tøffere vestlige sanktioner.

USA og Israel – Irans ærkefjender – har ikke udelukket et militært angreb mod Iran, hvis det ikke lykkes ad diplomatisk vej at løse dødvandet omkring Irans atomprojekt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Irans minister for olieanliggender siger, , at Iran ikke vil slå “atom-retræte”, selv hvis dets eksport af råolie halveres.