Israel forberedt på syrisk afledningsangreb

Israels militær forbereder sig nu på, at Syrien vil angribe Israel for at aflede opmærksomheden fra præsident BasharAssads hårdtpressede situation.Den israelske hær er i øget beredskab ved grænsen til Syrien, og idag har militærets talsmandskontor udsendt billeder af to fremtrædende officerer på nordfronten, den øverstkommanderende for Nordkommandoen, general Yair Golan, og chefen for Nordkorpset, general Gershon Hacohen.

De to officerer ser i retning af Syrien på billeder taget nær Hermon-bjerget, og dette – siger en militær kilder – skal vise, at Israel forbereder sig på angreb langs grænsen.

En sådant syrisk angreb menes at være et led i Damascus’ bestræbelser på at afskrække arabiske lande fra at sende militær støtte til oppositionsstyrkerne.

Den israelske nordkomando har udarbejdet en række operationsmæssige reaktioner på scenarioer, som kan opstå på denne front.

Israel er ikke mindst fokuseret på forlydender om, at Assad bruger nervegas til at nedkæmpe oppositionen, og at sådanne våben vil blive rettet mod Israel.

Syrien menes at have et arsenal af nogle af verdens mest omfattende kemiske våben – og det frygtes, at sådanne våben vil falde i hænderne på terrorister.

Gasmasker
Blot omkring 60 procent af den israelske befokning har gasmasker. Militæret mangler 1.2 milliarder shekler (300 millioner dollars) til at kunne producere og distribuere gasmasker til resten af befolkningen. Hjemmefronten og forsvarsministeriet forhandler nu med finansminsierteriet om dette.