Muslimsk Fatwa mod Kashmirs få kristne

Kristne flygter fra Kashmir-dalen i Indien, efter at en sharia-domstol (islamisk lov) har udstedt en ”skyldig”-kendelse mod tre kristne ledere for at have lokket muslimer til kristendommen.I Kashmir er der udstedt en Fatwa mod kristne skoler og angiveligt lanceret en dør-til-dør kampagne for at få konvertitter tilbage til islam. Tre præster er kendt skyldige.

Kashmir ligger i den nordvestlige region af Indien.

Domstolen, der ikke har nogen juridisk myndighed, fandt pastor Chander Mani Khanna (præst i Alle Helgens Kirke i Srinagar), den hollandske katolske missionær Jim Borst og Gayoor Messah skyldig i at ”lokke dalens muslimer til kristendommen”.
De tre havde allerede tidligere forladt området, tilsyneladende på grund af stigende spændinger. Sharia-domstolen, der ledes af Kashmir Grand Mufti Bashir-ud-din Ahmad, ”pålagde” delstatsregeringen at overtage ledelsen af alle kristne skoler i regionen.
– Jeg flygtede med min kone og mine børn, da jeg ikke følte mig sikker i Srinagar, fortalte en kristen fra Kashmir til Åbne Døre.
– En gruppe muslimer besøgte mit hus to gange og truede mine forældre med en social boykot, hvis de ikke udleverede mig.
En anden fortalte, at nogle mænd havde besøgt hans familie og venner i Srinagar og advaret dem om, at hvis de ikke konverterede til islam, ville de blive udstødt. De, der er flygtet, vil ikke være i stand til at vende tilbage til deres hjem i mindst et år.

Efterforsker også kristen rektor

Udover ”skyldige”-kendelsen mod pastorerne Khanna, Borst og Messa, er der efter sigende en sharia-retssag i gang mod Parvez Samuel Kaul, rektor for en lokal kristen missionærskole. ”Retten” har også beordret alle kristne skoler til at undervise i islam og andre trosretninger.
Susan.