Ny barnemodel med Downs syndrom

Vigtigt at handikappede også regnes med som værdifulde mennesker.For nogle uger siden skrev vi om en barnemodel med Downs Syndrom. Hun er ikke den eneste. Også seks-årige Ryan Langston imponerer som barnemodel hos store firmaer som Targets og Nordstrom i USA.
Han er placeret side om side med andre børn, som ikke har Downs syndrom. Det har abort-modstandere og invaliditets-forkæmpere takket for. De fremhæver det som et forbilledligt eksempel på, hvordan mennesker med handicap bør behandles.
Ryans forældre, Amanda og Jim Langston, der er fra Garwood i New Jersey, fortæller til NBC Nightly News, hvordan Ryan har erobret instruktørers hjerter, siden han var tre år.
Rick Smith, der er skaber af bloggen ’Noah’s Dad’ og selv far til en lille dreng, er begejstret for annoncerne.

Ligeværdige med andre

– Sådanne annoncer er med til at give det budskab, at mennesker født med Downs syndrom fortjener at blive behandlet på samme måde som enhver anden person på denne planet, siger Smith.
På sin blog skriver han:
– Dette er ikke et katalog med ’specielt tøj til specielle mennesker’.
– Der står heller ikke skrevet nogen steder, at Target er stolte over, at der i denne annonce er brugt en model, der har Downs syndrom. Med andre ord har de ikke gjort noget stort nummer ud af det. Det kan jeg godt lide, siger Smith.
På bloggen har Ryan’s mor skrevet:
– Vi er meget glade for, at Nordstrom har Ryan med i deres katalog. Det, at han har været med i hele denne proces med at blive model, har været med til at øge hans selvtillid.
– Ryan har modtaget så meget kærlighed og omsorg af Nordstroms ansatte, at Ryan helt troede, at de bare var der for hans skyld, siger Amanda Langston.
Pia