Støre påny til Mellemøsten

Blot lidt over en måned efter sit sidste besøg i Mellemøsten er Norges udenrigsminister, Jonas Gahr Støre, påny komme til området.Hans rundrejse omfatter besøg i Israel, de palestinensiske område, Egypten, Tunis, Algeriet og Marokko.

På spørgsmålet hvorfor Støre er taget til Israel så hurtigt efter sit sidste besøg her, siger en talsmand for det israelske udenrigsministerum:

– Det er måske, fordi han kan lide os.

Den norske ambasade i Tel Aviv siger, at hensigten med rejsen er at møde poitiske ledere og civile samfund i området, for at drøfte regionale anliggender, fredsprocessen, demokratisk reform, menneskerettighedssituationen og muligheder for styrket samarbejde.

Ambassaden oplyser, at Støre tirsdag skal møde statsminister Binyamin Netanyahu og udenrigsminister Avigdor Lieberman, og at han tillige skal besøge Scopus-bjerget for at få en orientering om bosættelser.

Støre er i Israel og hos palestinenserne for bl.a. at holde forberedende samtaler med parterne før det forestående møde i den såkaldte Ad Hoc-komite i Bruxelles.

Norge har formandskabet i denne komite og vil i næste måned samle de omkring 30 største givere til den palestinensiske selvstyremyndighed til et koordineringsmøde om denne støtte.