Vigtigt at huske når kirken kommunikerer

Bogen ’Det vigtigste FØRST’ giver gode tips til præster og mediefolk, der vil ud over kanten med kirkens budskab.
”Er der et liv efter døden?” Studieværten fra P3 og tusindvis af unge lyttere venter spændt på præstens svar. Og det kommer prompte: ”Ja, det tror vi på i kirken. Gud har styr på alt – også på fremtiden.”
Præster skal ikke være bange for konflikt, men turde involvere sig i den offentlige debat med korte og klare udtalelser. Det er en af pointerne i den nye bog ”Det vigtigste FØRST”, som er skrevet af journalist Svend Løbner, der er direktør for Kirkeligt Medieakademi under KLF, Kirke & Medier.
Bogen giver en række vigtige kommunikationstips fra kommunikationsfolk som journalist og teolog Iben Thranholm, institutleder Johs. Nørregaard Frandsen, chefredaktør Jan Kristensen, kommunikationsrådgiver Lotte Hansen og journalister som Kurt Strand, Pernille Stensgaard, Anders Laugesen og Mikkel Hvid. Rådene omhandler alt fra pressekontakt og skriveproces til såkaldt brandslukning (krisestyring, når medierne koger).