Det sner i Jerusalem – byen i hvid vinterdragt

Jerusalems indbyggere vågnede imorges op til, at det sneedede kraftigt, og det klædte den at være iført hvid vinterdragt.Der kan gå år imellem, at det sner på dette sted, men nu er det sket. Smukt ser/så det ud. Men sneen smeltede hurtigt, og byens børn håber på en ny sneoplevelse. Fra kystsletten kom mange – ikke mindst børn – til hovedstaden for at se det sjældne syn, men der var ikke sne nok til en sneboldkamp eller til at bygge snemænd.

I de tidlige morgentimer vovede mange bilister sig ud på de glatte gader og veje. Bilisterne var meget påpasselige, og der meldes ikke om trafikulykker.

Jerusalem kommune var vel forberedt, og der var alarmberedskab med 50 sneplove og saltspredningkøretøjer. Men de blev ikke kaldt ud.

Temperaturen i Jerusalem var inat nede under nul, og bilister måtte skrabe sne og is af deres bilvinduer, inden de kunne køre. Det meldes, at kviksølvsøjlen vil nå op på 2 grader i dagens løb.

Kommunens velfærdsafdeling står parat til at støtte de, der har hjælp behov med tæpper og varmeelementer.

Andetsteds i Israel mærkes vinteren endnu mere. Der er faldet 70 centimeter sne i den nordlige del af landet, og den er blevet liggende, til glæde for skiløbere på Hermonbjerget. Vandstanden i Genezaret Sø er nået op på 212.meter under havoverfladen, men det er stadig langt fra det ønskede.

Nedbøren har hidtil været i form af regn og en del sne på højtliggende steder. Jerusalem ligger i 700 meters højde og er inden for sneens rækkevidde. Det sværeste regnfald var i Jerusalem, som har fået 78 millimeter nedbør, mens der faldt 15 millimeter i Tel Aviv og 20 mm over Genezaret Søen.

Regnen og blæsten medførte forsinkelser og omdirigeringer i lufttrafike. Et fly på vej til Tel Avivs Ben Gurion lufthavn havde ikke tilstrækkeligt brændstof til at flyve rundt og vente på bedre vejr, men blev tvunget til at lægge vejen om ad Cypern, hvor det kunne tanke op, inden flyvningen til Tel Aviv.


Artiklen fortsætter efter annoncen: