Flot påske-kunstbog

Den store passion udkom første gang i 2009 og blev meget hurtigt udsolgt. Nu kan den fås i en 2. udgave.
Bogen indeholder en lang række ukommenterede kunstværker af en af tidens bedste danske kirkekunstnere, Arne Haugen Sørensen. Fælles for billederne, af hvilke der er 140, er, at de er inspireret af Passionshistorien, af dens forudsigelser i Gammel Testamente og af beretningerne om Den opstandne.
Det er billeder i den stil, Arne Haugen Sørensen er blevet kendt for: de store farveglade ”farveladeflader”, der virker både enkelt og kunstfærdigt udført. Billeder, der har en umiddelbar kraft, man ikke kan undgå at blive draget af – og påvirket af.
Kunstneren har selv skrevet et forord til bogen. Heri skriver han om, at det at male er en måde at bede på – og når et billede lykkes, er det som ”en velsignelse udefra”, og det kan opleves som, at bønnen ”er blevet hørt og modtaget.”
Det er nok værd at have in mente, når man bladrer bogen igennem og stopper op ved de billeder, der måske særligt taler til en: det er bønskampe med et lykkeligt udfald – inspireret af den vigtigste af alle kampe og den største af alle sejre.
Niels Jørgen Vase

Den store passion
– Billeder af
Arne Haugen Sørensen
192 sider
399,95 kr.
Bibelselskabet