Israelsk general: “opsætsige palestinensiske elementer vil ikke acceptere våbenhvile”

Den øverstkommanderende over den israelske sydkommando, general Tal Russo, siger, at “opsætsige elementer” hos Hamas ikke har accepterert våbenhvile mod Israel, og at “der ikke er nogen magisk løsning på raket-ild”.Han fremsatte disse udtalelser under et besøg på et gymnasium i byen Omer nær Beersheba.

– Vi forbereder os på den mulighed, at roen ikke vil blive brudt, sagde han. Der er ulydige elementer i Gaza, som ikke har accepteret den vedtagne våbenhvile, som har efterfulgt flere dages uophørlige raketangreb mod Israel fra Gaza-striben og utallige israelske flyangreb i Hamas-styret område.

– Jeg ved ikke, hvorlænge den vil vare, sagde han om våbenhvilen, der var blevet opnået ved egyptisk mægling og er blevet krænket mange gange af palestinensiske terrorister.

– Der er mange fraktioner og organisationer i Gaza, sagde han videre. Det vil måske komme dertil, at vi bliver tvunget til at indlede en større operation. Der er ikke nogen enkel enhed som hersker i Gaza, der kan give ordre til at standse raket-ilden. Der er trodsige enheder, og jeg vil ikke sige at roen overrasker mig. Alt kan ske.

I en kommentar til, at “militærets reaktion hade været “for blød” sagde han:

– At være den mest aggressive bringer ikke altid de ønskede resultateter. En ny voldsrunde vil ikke bringe en absolut løsning. Vi vil fortsat udfolde alle bestræbelser på, at hverdagslivet i syd ikke afbrydes.

Ifølge general Russo måler hæren ikke voldsrunder i henhold til antallet af dræbte terrorister, men ved hærens succes i at afværge terroristangreb.

– Vi er ved afslutningen af en runde, der begyndte med det målrettede attentat mod Den folkelige Modstandskomites leder, Zuhir al-Qaisi, sagde Russo. Målet var et forhindre et morderisk angreb mod civilpersoner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det menes, at palestinensiske terroristgrupper om et par uger påny vil begynde at at afskyde raketter sporadisk mod Israel, og at det israelsie militær vil reagere med at bombe tunneller og såkaldte terrormål.

Militæret tror ikke, der er en klar militær løsningm medmindre Israel generobrer Gaza, opretter en militær tilstedeværelse i området og går fra dør til dør for at jage efter terrorister.

Prisen for dette vil være langt højere, end hvad Israel er parat til at betale.


Artiklen fortsætter efter annoncen: