Skandinavisk deltagelse i Jerusalems 2. maratonløb

Norden vil være vel repræsenteret med henved 60 deltagere, når startskuddet lyder fredag morgen til Jerusalem 2. marathonløb, der har tiltrukket 1300 løbere fra 50 lande, og som vil bidrage til at gøre Jerusalem til en slags sportsby.Stadens indbyggere må imødese en svær dag, når det i flere timer bliver næsten umuligt at komme fra de ene ende af byen til den anden, og Jerusalem nærmest bliver delt over i mange timer. Store trafikvanskeligheder forudses.

Der bliver flere faser af løbet: Hele marathondistancen på 42.2 kmvil få deltagelse af 1300 udenlandske løbere, som vil ledsage 10.000 israelere, en halv marathon (21.1 km) – hvori deltager byens borgmester, Nir Barkat – et 10 km løb, et 4.2 km løb og endelig en 600 meter lang distance for en blandet gruppe af løbere og hurtige gågængere

De fleste deltagere i 42.2 km løbet er fra USA, England, Frankrig, Italien og Tyskland, mens andre er fra Indonesien, Trinidad, Tobago, Singapore, Kina, Brasilien, Argentina og Peru.

Fra Norden er der 57 deltagere, omfattende 30 fra Sverige, 17 fra Norge, 7 fra Finland og tre fra Danmark.

Jerusalems 2. marathon er ved at blive den største internationale sportsbegivenhed i Israels historie. Den er speciel for at passere historiske steder, naturskønhed og det nu og da stejle terræn, løberne må forcere. Ruten går gennem Den gamle By, forbi Sultan’s Pool amfiteatret, Oliebjerget, Zionbjerget, knesset, bykvartererne German Colony og Rehavia, Ammunition Hill.

Sacher-parken m.m..

Arrangørerne siger, at hermed er Jerusalem ikke blot en destination for turister og pilgrimme og et kultursted, men også for store idrætsbegivenheder.