Toulouse-dræberen holder ud over et døgn over for politiet

Torsdag morgen var der stadig intet tegn på, at den formodede drabsmand af syv personer, den 23-årige Mohammed Merah, ville overgive sig til politiet, der har belejret hans bolig i Toulouse i omkring 30 timer.Det er en gåde, hvordan denne ene mand har kunnet klare sig så længe i konfrontationen med 300 politibetjente fra en eliteenhed – uden søvn, føde og toiletbesøg. En teori går på, at han måske har taget stoffet amphetramines, der giver megen energi og nedsætter søvnbehov.

Adskillige detaljer om manden og mordene er nu ved at komme for dagen. Han er svært bevæbnet bl. a. med en kalashnikov og en uzi-maskinpistol, samt håndgranater. Han praler af, at han har dræbt syv personer, inkl. tre børn, og fortryder intet. Han siger, at han har bragt Frankrig ned på knæene.

Hver gang politiet prøver at storme bygningen, skyder han tilbage, og han har såret tre politibetjente. Natten til torsdag var der mange eksplosioner nær bygningen.

I skrivende stund holder han stadig ud. I læsende stund har han måske overgivet sig.

Politiet er gået forsigtigt til værk, for man ønsker at tage ham i live, så han kan blive stillet for retten. Belejringen af ham er det, der på engelsk hedder et “waiting game”.

Præsident Nicolas Sarkozy siger, at der er grund til at være stolt af politiets indsats mod ham, at Frankrig er kommet uskadt ud af episoden, og at Merah skal overgives til den dømmende magt.

Han begyndte sine myrderier med at dræbe en fransk soldat, nogle dage senere to andre soldater, og så kom turen til den jødiske skole, hvor han dræbte tre smaa børn og faderen til to af dem, en rabbiner, der underviste på skolen.

Blandt de detaljer der nu er kommet ud om denne massakre, er, at han greb det ældste af børnene, den syv-årige Miriam, ved håret og trak af sted med hende, mens han skød hende. Hans våben ville imidlertid ikke gå af, og så tog han koldblodigt et andet våben frem og skød den lille pige.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For at være helt sikker på, at hun var død, skød han påny mod hendes hoved.

De tre børn og rabbineren er blevet begravet i Jerusalem, i overværelse af 2000 sørgende, bl.a. den franske udenrigsminister, Alain Juppe.

Mohammed Merah – der af algiersk baggrund – betegnes som en mand, der tilhører terroristorganisationen, Al Qaeda og han er blevet uddannet som terrorist bl.a. Afghanistan, hvor han har været fængslet, og i Pakistan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ved hans tilbagekomst til Frankrig, fulgte det franske efterretningsvæsen hans bevægelser, men greb ikke ind imod ham. Man har fundet store mængder af våben i hans bil.

Der er vrede og frustaration i vide kredse over, at politiet ikke pågreb ham, inden han gik til aktion.

Hans motiv for ugerningerne er, at han ville hævne drabet af børn i Gaza-striben, at han er imod Frankrigs politik om at muslinmske kvinder ikke må bære slør, og at han modsætter sig, at franske soldater kæmper i muslimske lande.

Hans mor blev tilkaldt for at tale med sin belejrede søn, men hun sagde, at hun ikke havde nogen indflydelse over ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Enlig dræber
Han betegnes som en enlig dræber. Den franske indenrigsminister, Claude Gueanty, der også deltog i begravelsen i Jerusalem, siger, at Merah er medlem af en ideologisk islamisk gruppe i Frankrig.

Det oplyses om ham, at han har prøvet at komme ind i den franske fremmedlegion, men ikke klarede sig på den første dag.

En fransk sagkyndig om terrorisme, Jean-Louis Bruguiere, siger, at Merah forekommer at være en del af en ny generation af islamiske terrorister, der handler alene, tilskyndet af Jihad websider og deres egen vrede.

Breivik
Debatten omkring dette, skriver avisen “International Herald Tribune” idag, ligner den i Norge, efter at Anders Behring Breivik i koldt blod dræbte mange børn sidste sommer.

– I Norge har der været en barsk debat om immigranter og udlændinge, og om massakren er udført af en sindssyg, skriver bladet.