Aldersgrænse på sexuelle musikvideoer?

Storbritanniens premierminister David Cameron vil som et led i kampen mod seksualisering af barndommen indføre aldersgrænser på musikvideoer med seksuelt indhold.

Storbritanniens premierminister David Cameron

Musikkanalen MTV har besluttet ikke at sende videoer med seksuelt indhold efter klokken 21.
Men internetsiden Vevo, som er blandt Storbritanniens mest populære hjemmesider, kræver ingen aldersgrænse for at downloade musikvideoer. En af artisten Rihannas omstridte videoer er hentet ned 27 millioner gange.

Biografchef tvivler

I Norge satte biografchef i Fredrikstad, Jørgen Søderberg Jansen, for nylig aldersgrænser på dagsorden i forbindelse med filmen The Hunger Games. Han tvivler på, at en aldersgrænse for at downloade fra nettet vil fungere.
– Selvom aldersgrænser på internettet ikke er fysiske grænser, som kan kontrolleres eller retsligt følges op på, er det alligevel et tydeligt signal om, at et sådant seksuelt indhold anses som skadelig for børn.
Så ved vi, at der findes tekniske løsninger som for eksempel tidsblok og registrering, hvor man må opgive alder, siger Askeland fra Familie & Medier i Norge.
– Når forældre ved, at der er angivne aldersgrænser, er det lettere at følge op på over for deres børn.
KPK