Dannebrog over Oliebjerget

Hundredvis af mennesker gik over Oliebjerget til Den Gamle By i Jerusalem palmesøndag. Her i blandt også en del danske turister og pilgrimme.

Danskere deltog også med Dannebrog under processionen over Oliebjerget palmesøndag.

Det var over Oliebjerget at Jesus red på et æsel i Jerusalem den påske, hvor han blev korsfæstet for næsten 2.000 år siden.
Vejret var strålende. Solen skinnede fra en høj blå himmel. Vinden hjalp til med at blæse i palmegrene og grene fra oliventræer, som pilgrimmene havde taget med sig. Nogle palmegrene var flere meter lange, mens andre pilgrimme blot bar en kvist i knaphullet.
Den gang Jesus red ind i Jerusalem, knækkede folk også grene af træerne og spredte dem på vejen som en hyldest.
Danskere deltog som sædvanligt i påskeprocessionen med det danske, korsmærkede Dannebrogs-flag.
Ikke langt fra All Nations Church stod en gruppe finske turister med deres blå-hvide korsmærkede flag. Ellers syntes den nordiske repræsentation mindre i år.
Asiatiske kristne gjorde også deres indtog i processionen. Der er stadig flere kristne gæstearbejdere herfra i Israel.
Det er også mange arabere som deltager i processionen. De havde plakater med navne på kristne menigheder, og hvor de kom fra, lige fra Jenin til Betlehem. Flere bar plakater med ordet »Palæstina«, der bliver opfattet som et politisk budskab i konflikten mellem jøder og arabere om landet.
De fleste som deltager i marchen tilhører de gamle mellemøstlige kirker. Til slut i processionen kom Den katolske kirkes patriark i Jerusalem, Fouad Twal, sammen med gejstlighedens repræsentanter. Dette er først og fremmest de gamle kirkers tradition. De startede markeringen søndag morgen i Gravkirken.
Processionen har i mange år startet fra Betfage, hvor Jesus begynte sin rejse ind til Jerusalem. Ingen ved helt hvor vejene gik den gang, men nu følger processionen hovedvejen og går ned ad en malerisk smal vej mod Getsemane, hvor Jesus kæmpede i bøn, før Han blev taget til fange, dømt og korsfæstet.
Påskemorgen deltog ca. 500 skandinavere i gudstjenesten i Gravhaven.